Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verdenkingen Promes zorgen voor gedoe rondom transfer naar Spartak

Het leek een kwestie van tijd voordat Quincy Promes zou vertrekken naar Spartak Moskou, maar er zijn wat kinken in de kabel gekomen waardoor de transfer opeens op losse schroeven staat. De Russen willen juridische zekerheid, terwijl Ajax niet van plan is ze dat te bieden.

04 februari 2021 - 14:10
Promesspartak800
Waar ligt de toekomst van Promes...? © Pro Shots

Die juridische zekerheid heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Promes in december werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. In eerste instantie leken die verdenkingen geen sta-in-de-weg te vormen, maar Spartak wil zich nu toch voor de zekerheid indekken. 

Ajax is daarentegen niet van plan om mee te werken aan die juridische zekerheid. Mocht Promes toch dieper in de problemen komen, dan zijn de Amsterdammers niet bereid om een deel van het risico op zich te nemen. En dat heeft er weer voor gezorgd dat de onderhandelingen tussen Ajax en Spartak zijn vastgelopen. 

“Ajax verlangt onvoorwaardelijke betaling ongeacht wat de rechtbank zal beslissen,” aldus Spartak-directeur Evgeniy Melezhikov. “Maar we willen niet volledig betalen als de speler door de uitspraak van de rechtbank zijn vak niet kan uitoefenen. Wij hebben voorgesteld om het risico te delen, maar daar wil Ajax niet in meegaan.”

Het was de bedoeling dat Promes het komende halfjaar werd verhuurd aan Spartak, waarna de oude club van de aanvaller hem voor negen miljoen euro definitief konden overnemen. Maar ja, gedoe dus… De gesprekken tussen de twee clubs liggen vooralsnog stil, terwijl Spartak geduldig afwacht of de onderhandelingen weer worden hervat. 

De transfermarkt is in Rusland geopend tot 25 februari, dus Ajax en Spartak hebben nog wel even te tijd om verder te onderhandelen. We zijn benieuwd waar dit alles op uitdraait… Intussen heeft Ajax zich al wel versterkt met Oussama Idrissi.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >