Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax is toch echt zelf vergeten Haller in te schrijven voor Europa League...

Er pakken zich donkere wolken samen boven de beschikbaarheid van Sébastien Haller in de Europa League. De naam van de spits ontbreekt op de lijst met spelers en we weten nu ook waarom. Omdat Ajax toch echt zelf in de fout is gegaan met de inschrijving.

04 februari 2021 - 11:41
Hallergeenel800
Er wordt geen geel/rode badge op de mouw van Hallers shirt gestreken. © Pro Shots

Ajax schrok zich woensdag een hoedje omdat Haller ontbrak in de lijst van spelers die de Uefa publiceerde. Zoals altijd na de winterstop maakt de Europese voetbalbond een nieuwe selectie bekend, voor het vervolg van de Europese toernooien.

Clubs kunnen diverse mutaties doorvoeren en de laatste transfers doorgeven, zodat de administratie weer klopt. Of, nou ja, klopte die administratie maar... Ajax is vergeten om Haller in te schrijven. Er is op verkeerde knopjes gedrukt. De kans dat de Uefa een herkansing gunt aan Ajax is minimaal.

De NOS durft de conclusie zelfs wel aan dat Haller tot seizoen 2021/2022 moet wachten op zijn eerste Europese wedstrijd voor Ajax, omdat de club zelf toe heeft gegeven dat sprake is van een fout in Amsterdam. En dus niet op het hoofdkantoor van de Uefa, zoals werd gehoopt.

Hoe dit kon gebeuren, is en blijft een raadsel. Het gekke is dat Oussama Idrissi wel 'gewoon' op de lijst staat. Heeft het er misschien mee te maken dat er grote haast bij kwam kijken om Haller speelgerechtigd te krijgen voor Ajax - PSV...?

Zelfs dan blijft het trouwens een gek verhaal omdat gebruik wordt gemaakt van het zogeheten TNS-systeem. Dit systeem wordt gebruikt om spelers aan te melden voor het spelen van Europese potjes, waarna de KNVB controleert of spelers inderdaad speelgerechtigd zijn.

Die goedkeuring gaat terug naar de club, waarna de club dit stempel weer moet doorsturen naar de Uefa. Ergens is iets fout gegaan – twee keer dus zelfs (!) en daarvan is Haller nu het grootste slachtoffer, maar je kunt je goed voorstellen dat er ook binnen de organisatie maatregelen worden genomen...

Overigens is Ajax niet de eerste – en vast ook niet de laatste – club die zoiets overkomt. PSV vergat ooit om de geblesseerde Ruud van Nistelrooij en later ook John de Jong in te schrijven. En eenmaal fit konden ze niet meer aangemeld worden. Ook daar is nog lange tijd om gelachen. Door sommigen als een boer met kiespijn...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >