Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kamp-Brobbey neemt Ajax ondanks vertrek 'niets kwalijk'

Het is een kwestie van... gevoel. Gevoel. Het vertrek van Brian Brobbey bij Ajax is puur gemaakt op basis van gevoel. Dit meldt het kamp-Brobbey in reactie op het afbreken van de gesprekken met de club over een nieuw contract en de keuze om een eigen weg in te slaan.

04 februari 2021 - 10:22
Brobbeygevoelcar
We gaan nooit weten wat Brobbey bij Ajax had kunnen bereiken. © Pro Shots

“Wij hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen,” aldus Marc Overmars in een eerste reactie. Het scheelt tenminste dat beide partijen elkaar nu niet ook nog eens verbaal in de haren vliegen.

Kamp-Brobbey is het namelijk eens met de lezing van Overmars. “We verwijten Ajax nul. Ajax heeft er echt alles aan gedaan. Met het voorstel was ook weinig mis,” aldus José Fortes tegenover het Algemeen Dagblad. Huh, Fortes? Ja, hij doet de begeleiding samen met Mino Raiola.

Als je het zo hoort, zou je denken dat Ajax in gesprek was met een of andere vedette. Maar nee, de negentienjarige spits heeft pas zes wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. Daarin scoorde hij twee maal, want zo werkt het bij Ajax. Jeugdspelers krijgen kansen en laten zich dan zien.

En toch, toch is het gevoel van Brobbey niet goed en kiest hij voor een stap naar het buitenland. Dat laatste weten we nog niet helemaal zeker, maar het kan haast niet anders. En het heeft ook al niets te maken met de komst van de dure winteraankoop Sébastien Haller. Hij kostte 22,5 miljoen euro.

“Brian maakt deze keuze op basis van zijn gevoel. Daar kan Ajax niets aan doen. We zijn nog niet in gesprek met andere clubs. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar nogmaals: het ligt niet aan Ajax,” benadrukt Fortes vanuit kamp-Brobbey.

Goed of slecht gevoel, woensdag was een pijnlijke dag voor Ajax. Het was de dag waarop Brobbey zijn vertrek aankondigde en een andere jeugdspeler, Julian Rijkhoff, werd gepresenteerd door Borussia Dortmund. Ook Rijkhoff (16) is een spits en we wachten al zo lang op een nieuwe aanvalsleider vanuit de eigen jeugd.

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali tilt in De Telegraaf niet te zwaar aan de recente ontwikkelingen. “Wij halen zelf ook talentvolle jonge spelers van buitenlandse clubs. Die keuze ligt bij de spelers. Wij bieden een prima opleiding met een uitstekend individueel traject. Maar als spelers ergens anders een beter gevoel hebben dan houdt het op, geven we elkaar een hand en wensen we de speler in kwestie succes.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >