Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Dribbels, passeeracties en steekpasses: dit mogen we verwachten van Idrissi!

Ajax heeft best een drukke winterse transferperiode achter de rug. Sébastien Haller werd gestrikt en op de valreep volgde ook Oussama Idrissi. Idrissi moet ervoor zorgen dat Ajax er ten opzichte van Quincy Promes niet op achteruit gaat. Wat kunnen we precies verwachten van de vleugelflitser?

01 februari 2021 - 22:15

Alles is relatief en Idrissi heeft geen krijt aan de schoenen, zo erg is het ook weer niet, maar we hopen van harte dat Ajax weer zo'n ouderwets fijn buitenspelertje binnen heeft gehengeld. Een handige jongen op de flank.

Eentje die tegenstanders gek maakt, maar ook zorg kan dragen voor assists en doelpunten. Nou, de cijfers van Idrissi in de eredivisie doen vermoeden dat Ajax goede zaken heeft gedaan. Dat het er bij Sevilla niet uitkomt, tsja... Dat kan gebeuren, de Primera Divisíon is geen misselijke competitie en je dribbelt er niet zomaar het zestienmetergebied binnen.

En je bent niet zomaar bij 62 eredivisiegoals betrokken in minder dan honderd potjes. Hoe komen die doelpunten van de 24-jarige Idrissi tot stand? Nou, pak de beelden er maar bij! Hij heeft een goed schot in de benen. Idrissi houdt ervan om huis te houden op de linkervleugel om daarna naar binnen te trekken en uit te halen met rechts.

Hij schiet met een heerlijk venijn en ook als Idrissi aanlegt vanuit de tweede lijn, heb je alle reden om op te veren. In vergelijking met Promes neigen we naar Idrissi als meest technisch vaardige van de twee. En als we kijken naar samenspel heb je liever dat Promes de bal ontvangt, terwijl het voor Idrissi ook geen enkele moeite is om de bal aan te geven.

Zijn steekpassjes lijken van grote klasse. Overigens doet Nico Tagliafico er ook verstandig aan om wat videootjes van Idrissi te bestuderen. Waarom? Nou, Nicooooo kan aan de bak! Spoel nog maar eens heen en weer en kijk hoe vaak Idrissi en linksback Owen Wijndal elkaar bij AZ wisten te vinden.

Heel vaak, dus haal de tandem maar van stal!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >