Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax rondt huurtransfer Idrissi af, zonder optie tot koop

Het is officieel, rond en in kannen en kruiken. Dus dan kun je er wel vanuit gaat dat het zeker is. We hebben het hier over de komst van Oussama Idrissi naar Ajax. De buitenspeler wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Sevilla. Er is geen optie tot koop in de overeenkomst opgenomen.

01 februari 2021 - 21:56
Idrissiofficieelcar
Idrissi probeerde het Ajax voorheen nog juist moeilijk te maken. © Pro Shots

Ajax dekt zich met de tijdelijke komst van Idrissi in eerste instantie in om het vertrek van Quincy Promes op te vangen. Het langverwachte vertrek van Hakim Ziyech zorgde helaas ook voor een verbroken verbinding met Promes, waarna hij zichzelf ook op privévlak in de nesten werkte.

Promes hoopt goed te zitten met een terugkeer naar Spartak Moskou, maar mocht pas weg als de aantallen bij Ajax weer klopten. De rekensom heeft een sluitend antwoord, dankzij de komst van Idrissi. Was hij ook daadwerkelijk eerste keus? In eerste instantie werd ingezet op Kamaldeen Sulemana.

Het naar Amsterdam lokken van Kamaldeen (dat is zijn voetbalnaam) ging zo soepel nog niet. En toen hoorden we, kort na de mooie overwinning op AZ (0-3) plots de naam van Idrissi vallen. De rechtsbenige linksbuiten komt in Andalusië na een valse, geblesseerde start maar weinig aan spelen toe.

Reden genoeg voor Marc Overmars om eens een hengeltje uit te gooien. Overmars heeft met Ajax smaakvol aas, want er werd toegehapt. Zowel door de 24-jarige Idrissi als door Sevilla. Zeg nu zelf, het is toch leuk om te proberen om kampioen te worden? Idrissi was als AZ'er al dichtbij...

De transfer van Idrissi bestaat uit een huurovereenkomst tot het einde van het huidige seizoen. Wie weet wat er mogelijk is als het bevalt, maar ook dan heeft Sevilla er nog iets over te zeggen. De Spanjaarden hebben nog altijd vertrouwen in Idrissi, vandaar dat er geen optie tot koop is afgesproken.

Sevilla heeft nog altijd goede hoop dat Idrissi zijn prijskaartje van 12 miljoen euro waarmaakt en als daar een korte rijpingsperiode in Amsterdam voor nodig is, prima. Als het goed uitpakt, is Idrissi blij, Ajax blij en straks ook Sevilla blij. Loopt het iets anders, dan dienen zich misschien nieuwe kansen aan.

Maar goed, eerst moet blijken of Idrissi – die ook een verleden heeft bij NAC, Feyenoord en FC Groningen – en Ajax een beetje voor elkaar zijn gemaakt. Laten we het hopen. Idrissi's recente cijfers in de eredivisie voorspellen alvast veel goeds: hij was in amper 98 duels bij maar liefst 62 AZ-treffers betrokken.

Kortom, we zijn benieuwd!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >