Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

AZ-coach Jansen onder indruk van Álvarez en Martínez: ‘Hoe zij duels ingaan…’

We betrapten betrokkenen bij AZ eind vorig seizoen veel te vaak op rare teksten en de zuurgraad was er veelvuldig hoog. Maar trainer Pascal Jansen sprak na de 0-3-zege van Ajax op zijn ploeg louter realistische woorden. Complimenteus was hij ook, voor Edson Álvarez en Lisandro Martínez.

01 februari 2021 - 11:13
Alvarez 1200
Jansen gaf zijn eigen ploeg een sneer door een compliment aan Ajax uit te delen. © Pro Shots

De oefenmeester van de Alkmaarders ging met zijn ploeg behoorlijk onderuit in eigen huis en zette de titelaspiraties na afloop definitief in de ijskast. “We staan nu dertien punten achter op Ajax. Natuurlijk zijn er nog veertien duels te gaan, maar dat maken we niet meer goed,” aldus de trainer tijdens de persconferentie.

Jansen gaf zijn eigen ploeg een subtiele sneer en verpakte dat in een compliment voor het duo Álvarez-Martínez. “Als je soms zag hoe wij de duels ingingen in vergelijking met spelers als Álvarez en Martínez… Dat is wel een verschil. Ajax liet zien dat wij nu niet in aanmerking komen voor de titel. Zij zetten Teun Koopmeiners goed vast en dan moeten andere spelers bij ons opstaan.”

Dat opstaan gebeurde niet. De grote talenten Myron Boadu en Calvin Stengs kregen geen voet aan de Alkmaarse grond, terwijl Albert Gudmundsson ongetwijfeld heeft wakker gelegen van de grote kopkansen die hij onbenut liet.

Toch is het mooi om de trainer van AZ te horen zeggen dat het 'Zuid-Amerikaanse' tweetal van Ajax bracht wat zijn eigen ploeg mistte. Zeker omdat het duo veel vaker niet speelde dan wel. Het was Davy Klaassen ook niet ontgaan, zo bleek uit zijn woorden voor de draaiende camera van ESPN.

“Edson heeft gewoon heel goed gespeeld,” stak ook Klaassen de loftrompet. “Hij loopt veel dicht. Ik vind het heel knap dat hij na zo’n lange tijd nauwelijks te hebben gespeeld dit niveau haalt. Dat is klasse!”

Waar Klaassen terecht in zijn nopjes was, daar was het somberheid troef bij Jansen. Vooral dus over het gebrek aan agressiviteit bij zijn ploeg. De felheid die hij dus bij Ajax wél zag.

“Dat zijn cruciale momenten geweest. Met agressiviteit kun je het verschil maken. Dat zit deels in de speler, de persoonlijkheid en het karakter. We hebben in verschillende wedstrijden aangetoond daar wel over te beschikken, maar het kwam er nu niet uit.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >