Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Analyse

Niet Kamaldeen, maar huurling Idrissi wordt opvolger Promes

Verrassing! Een nieuwtje zo op de zondagavond. Een nieuwtje dat we in al het feestgedruis na de 0-3 tegen AZ niet direct zagen aankomen. Oussama Idrissi komt naar Ajax. Op huurbasis. En met een optie tot koop. Idrissi wordt gehaald als opvolger van Quincy Promes, die nog altijd op het punt staat om te vertrekken.

31 januari 2021 - 22:02
Idrissinaarajaxcar
Een jaartje terug lagen de verhoudingen nog iets anders... © Pro Shots

De transfer van Promes naar Spartak Moskou wordt langzaam in de steigers gezet. Daarom was het zaterdag hartstikke logisch dat er een bericht binnenkwam dat Ajax jacht maakte op Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjælland, maar dat ligt per direct allemaal een beetje ingewikkeld. Dit melden De Telegraaf en Voetbal International.

Daarom was het zaak om de boel iets breder te trekken. Dat heeft Marc Overmars gedaan. Hij deed nog eens een rondje en kwam op het idee om Idrissi te benaderen. Idrissi, je weet wel... de man die vorig seizoen namens AZ de 0-2 maakte in de Johan Cruijff Arena.

Goh, wat hebben we toen lopen vloeken en tieren. Maar een klein jaartje later is alles anders. Een klein jaartje later trekt Ajax diezelfde Idrissi op huurbasis aan, omdat het in Sevilla allemaal nog niet zo wil vlotten. De vleugelspits kwam dit seizoen pas tot slechts drie wedstrijden.

Sevilla betaalde afgelopen zomer nog 12 miljoen euro voor Idrissi, maar ziet blijkbaar in dat het geen succes gaat worden. En dus is de 24-jarige vleugelflitser ineens een optie voor Ajax, dat dus prima bereid is om Promes te laten gaan, maar de aantallen binnen de selectie wel graag kloppend houdt.

En dus verwachten we niet Kamaldeen (dat is blijkbaar zijn naam en niet Sulemana) spoedig in Amsterdam, maar Idrissi. Zo snel kan het allemaal gaan. Goed dat Ajax erbovenop zit! Want Promes is nog niet eens weg. Nee, Promes keek vanaf de bank toe hoe Ajax huishield in Alkmaar.

Idrissi droeg eerder het shirt van FC Groningen en werd in het shirt van AZ een flinke sensatie, door tijdens het gestaakte vorige seizoen 15 keer te scoren en een jaartje eerder ook al 14 keer doel te treffen. Als hij diezelfde productiviteit kan laten zien in Ajaxshirt belooft dat nog wat!

Overigens is de transfer van Kamaldeen heus niet van de baan. Nee, Ajax is van plan om komende zomer een nieuwe poging te ondernemen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >