Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil Sulemana inlijven ongeacht wel of niet aanblijven Promes

Ajax heeft zijn pijlen gericht op een Ghanese aanvaller van FC Nordsjælland. Nee, je leest hier geen oud bericht over Mohammed Kudus, maar over concrete interesse van de koploper in Kamaldeen Sulemana. De vleugelaanvaller moet op korte termijn worden toegevoegd aan de selectie, ook als blijkt dat Quincy Promes niet vertrekt.

30 januari 2021 - 14:06
Sulemana800
Zien we naast Kudus binnenkort nog een Ghanees in een Ajaxshirt? © Instagram Sulemana

Dat Ajax op zoek is naar een nieuwe vleugelspeler heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat er beweging is rond Promes. De Oranje-international beleeft niet zijn beste weken in Amsterdam en zou wel oren hebben naar een vertrek richting zijn oude club Spartak Moskou.

De Russen hebben zich nog niet met een officieel bod gemeld in Amsterdam, maar schuiven ook niet onder stoelen en banken dat ze Promes dolgraag willen inlijven. Ondertussen staat Ajax ook niet onwelwillend tegenover een vertrek van Promes, mits er het juiste bedrag voor hem wordt neergelegd.

Om alvast te anticiperen op een eventueel vertrek van Promes is Ajax een zoektocht gestart naar een nieuwe vleugelaanvaller. In die zoektocht is de club nu dus uitgekomen bij Sulemana, overigens niet te verwarren met Miralem Sulejmani. De achttienjarige Ghanese voetballer speelt nu nog bij FC Nordsjælland. 

Sulemana is geen onbekende van Ajax, want volgens Voetbal International volgen de Amsterdammers het talent, die zowel vanaf links als rechts kan spelen, al een tijdje. Sulemana kwam dit seizoen in twaalf competitieduels vier keer tot scoren en gaf drie assists. De aanvaller is tevens tweevoudig international van Ghana.

Mocht uiteindelijk blijken dat Promes deze winter toch in Amsterdam blijft – de transfermarkt is tot maandag 1 februari open – dan is de komst van Sulemana niet gelijk van de baan. Ajax hoopt de Ghanees sowieso in te lijven, ongeacht het wel of niet aanblijven van Promes.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >