Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag beschermt medische staf over lang hersteltraject Kudus

Er wordt constant op gehamerd dat Ajax dit slopende seizoen alle spelers nodig heeft. En in een seizoen als 2020/2021 horen blessures er stiekem een beetje bij. Net als herstellen. Na iedere wedstrijd weer. Het herstel van Mohammed Kudus wil echter niet zo vlotten.

29 januari 2021 - 08:49
Kudusduurtlangcar
Het verdwijnen van Kudus' herstelkapsel bood nog wel vertrouwen... © Pro Shots

Kudus beschadigde zijn meniscus tijdens de thuiswedstrijd tegen Liverpool (0-1) en moest een operatie ondergaan. Zo gezegd, zo gedaan. Helaas kun je de naam van Kudus inmiddels toevoegen aan een rijtje met onder meer Eiting, Neres en Sinkgraven.

Ook die Ajacieden herstelden maar moeilijk van knieblessures. En trouwens, over Kudus gesproken, hij was rondom Willem II-uit (1-1) toch min of meer klaar om zijn rentree te maken? En beleefde hij geen invalbeurt tijdens de recente remise (2-2) met PSV?

“Ik weet hoe complex deze blessure is. Kudus staat al een tijdje op het veld en we zagen hem tegen PSV. Hij heeft tijdens dat duel een tik gehad, waardoor-ie is teruggeworpen. Hij doet nu delen mee van de groepstraining,” helderde Ten Hag op na het verslaan van Willem II (3-1).

“Hij begint, stroomt in, maar kan nog niet alles meedoen. Het gebeurt allemaal met veel voorzichtigheid. We proberen steeds verder uit te breiden en zo komt een rentree steeds dichterbij. Ik hoop dat hij snel kan aansluiten.”

Dat hopen we allemaal. Al een tijdje. Op basis van relatief weinig, maar wel veelbelovende speeltijd staat Kudus nog altijd in de favoriete opstelling van veel Ajaxsupporters, al is het lastig inschatten wat je dit seizoen nog precies van de Ghanees mag verwachten.

Wat we in ieder geval hadden verwacht, was een allang weer fitte en teruggekeerde Kudus. Nou, nog niet dus. De afsluiter van de trainer over dit onderwerp, die de medische staf dus in bescherming nam, zorgde wel enigszins voor gefronste wenkbrauwen.

Ten Hag: “Januari kwam voor deze blessure al heel snel. Het herstel van Kudus loopt nog steeds op schema, zo kun je het ook zien. Als het lang zou duren, wil ik het met Kudus als toeval beschouwen.”

Oké, nog transfernieuws in het staartje van januari? “Ik kan niet in een bol kijken. Ik hoop dat de boel bij elkaar blijft, wij willen met deze kleedkamer verder, maar je weet het nooit.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >