Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blijdschap wint het van frustratie bij ‘schreeuwlelijk’ Klaassen

Het valt ons de laatste wedstrijden op dat Davy Klaassen geregeld een kreet slaakt. Tijdens de klassieker omdat Ajax de bal niet in de ploeg hield, vervolgens in Sittard na een even bizarre als mislukte counter en bij Ajax - Willem II (3-1) na een foute pass. En toch zit Klaassen er best lekker in.

29 januari 2021 - 08:32
Klaassenreactiewilcar
Zonder te kijken zette Klaassen zijn ploeg op voorsprong. © Pro Shots

Het was ergens halverwege de eerste helft van Willem II-thuis. Klaassen probeerde de bal te verschuiven naar rechtsvoor, waar Antony zich uiteraard ophield. Er lag voor de verandering eens wat ruimte. Maar wat gebeurde er? Balverlies. En een schreeuw. Van onvermogen?

Het liep op dat moment al behoorlijk vierkant in plaats van gladjes. De kreet die Klaassen slaakte, had iets weg van frustratie. Althans, zo schatten wij dat van veraf in. Want, zeg nu zelf: heel lekker loopt het de laatste weken niet bij Davy, toch?

“Ik voel me lekker… qua hoe ik me voel,” reageerde Klaassen toen Ajax Life informeerde. “Zulke momenten zijn gewoon altijd klote. Als je een gemakkelijke bal… Ja, een gemakkelijke bal niet lekker speelt, voel je je daar klote over.”

Zo’n beetje iedereen lijdt tijdens een wedstrijd wel eens balverlies. En dan volgt er heus niet altijd een schreeuw. Nu wel. Waarom, speelde er echt niet een beetje frustratie mee? “Het was vooral omdat we in het begin niet veel creëerden,” vervolgde Klaassen.

“Dan ben je op zoek naar een goed moment. En als ik die bal goed had ingespeeld, kon er iets uitkomen. Het frustreerde me dat er geen kans uit voortkwam,” aldus de oer-Ajacied, die desondanks voor rust al een grote kans kreeg om zijn ploeg op voorsprong te zetten.

“De bal kwam een beetje achter mij, dus ik dacht: er komt iemand aan, die staat er beter voor. Helaas liep ik Timber in de weg. Maar het is dat jullie er nu naar vragen. Ik was het alweer vergeten. Zo’n goal is gewoon lekker. Het was een belangrijke! Ik was niet extra blij na die gemiste kans. Nee, nee. Zo werkt dat niet tijdens een wedstrijd.”

Klaassen bracht Ajax de gewenste verlossing, maar elf minuten later kon het opnieuw beginnen. Willem II kwam langszij. “We kunnen en moeten veel beter, maar ik zie ook een spirit waardoor we tegen het einde wedstrijden kunnen omdraaien. Dit was niet de eerste keer. Het was ook niet de eerste keer dat een invaller het doet. We hebben iedereen nodig.”

Misschien hadden de Ajacieden ook best een fluitconcertje vanaf de tribunes kunnen gebruiken. Maar helaas, die tribunes zijn uitgestorven. En de stoeltjes blijven ook nog een tijdje leeg. Kritiek kan slechts digitaal geventileerd worden. Dat gebeurt momenteel volop.

Klaassen: “We voelen altijd de verplichting om mooi voetballen te spelen. Bij Ajax hoort dat erbij. Maar dit seizoen, heb je tijdens een wedstrijd minder die push om je er echt van te doordringen. Als het slecht gaat, hoor je geen gefluit. Voetbal is zonder supporters heel anders. Dat is wel duidelijk, daar heb ik ook al genoeg over gezegd…”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >