Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Tijd over in lockdown? 'Effe' de Johan Cruijff Arena bouwen in Minecraft!

Soms kom je toffe dingen tegen op YouTube. Soms grappige dingen. Of bijzondere. Of een combinatie van allemaal. Precies tegen zo'n filmpje liepen wij aan! YouTuber 'The Holder' bouwt stadions in Minecraft en nam ook de Johan Cruijff Arena onder handen!

08 februari 2021 - 19:24

Je ziet hierboven dus een video van het YouTube-account The Holder. En deze gast is goed met Minecraft. Nee, maar echt serieus onwijs niet normaal goed. De zwarte band Minecraft, zeg maar. Deze bouwer strooit met digitale steentjes als Rijkswaterstaat met zout.

De details die deze steentjesbouwer heeft weten aan te brengen in de door hem minutieus nagebouwde Johan Cruijff Arena zijn écht ongelooflijk. Zelfs alle omlopen zijn al verbouwd. Van hol naar bol en alles. Hier is een stukje toewijding om de hoek komen kijken, hoor!

Je vraagt je direct af waar iemand de tijd vandaan haalt om zoiets te maken, want dit kost echt, echt, nee, maar ECHT heel veel tijd. Nou is die tijd er in tijden van corona, lockdown en alles, maar toch... Wij zijn onder de indruk, maar dat was al wel duidelijk.

We nemen gemakshalve effe aan dat je wist wat Minecraft is, maar zo niet, hier volgt een stukje uitleg. Zo zijn we dan ook wel weer.

Minecraft is een computerspel en lijkt ergens een beetje op Lego. Je kunt gebouwen maken van diverse materialen die je moet opgraven. Je kunt heel simpel beginnen, maar het spel heeft enorme groeimogelijkheden, waardoor het interessant blijft voor ervaren spelers.

De JC Arena in het filmpje hierboven is gemaakt door een ervaren speler, zo veel is wel duidelijk. Ongelooflijk. Check hier een toffe timelapse-video, waarin je ziet hoe de digitale Johan Cruijff Arena langszaam vormkrijgt. Overigens heeft hij nog veel meer stadions gemaakt, hoor!

Wat te denken van het oude Highbury van Arsenal? Of het Old Trafford van Manchester United. En serieus echt nog heel veel meer, kijk maar!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >