Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars gaat om tafel met Onana en vindt Brobbey een ‘gouden kerel’

Marc Overmars verscheen vlak voor de bekerclash met PSV (2-1) voor de camera om in te gaan op een pittig weekje Ajax. De directeur spelerszaken ging in op de dopingschorsing van Andre Onana en kijkt ook terug op de contractonderhandelingen met Brian Brobbey en diens entourage.

11 februari 2021 - 10:00
Overmars 1200
Overmars vond het een 'pittig weekje' en dat snappen we! © Pro Shots

Overmars, uiteraard gewapend met zijn onvermijdelijke bekertje koffie, ging geen vraag uit de weg. Natuurlijk kwam ook het niet gezette vinkje achter de naam van Sébastien Haller aan de orde, waarbij Overmars verklapte dat er vermoedelijk een extra controlepunt gaat komen. Maar het ging vooral over Onana.

Dat bleek wel toen vanuit ESPN de vraag volgde welke gebeurtenis hij het meest vervelend vond. Wat het ergste was? Jemig, ja, waar begin je? Een diepe zucht volgde dan ook, maar na enige twijfel volgde een overtuigend antwoord: “De situatie rond Andre is dramatisch. Voor hemzelf en voor ons.”

De goalie – wiens contract in de zomer van 2022 afloopt – mag tien maanden niet meetrainen en zelfs twaalf maanden geen wedstrijden spelen. “Wat dit voor zijn toekomst betekent? Dat is een goede vraag. We gaan het daar één dezer dagen met zijn mensen over hebben. Het kan twee kanten op: verlengen of blijven. Maar het is te complex om nu alles op tafel te gooien.”

Complex is ook de vraag hoe om te gaan met het niet spelen van Onana. Overmars: “Ja, die beloning kan ook een stuk minder zijn, als je niet speelt… Ik ben geen jurist, maar er staan natuurlijk dingen in een contract. Maar daar gaat het nu niet om. Je gaat kijken: hoe kunnen we samen deze weg bewandelen.”

Een weg die helemaal niet zo gemakkelijk is, zo blijkt als we de woorden van Overmars op waarde moeten schatten. “We bekijken komende week hoe alles ervoor staat. Het is zo’n lastig verhaal. Wat als je een keeper hebt die het over een half jaar harstikke goed doet? Wat doe je dan als je met Onana verlengt? Met keepers is het altijd een drama, maar verlengen kán tot de mogelijkheden behoren.”

En het is ook wel een gevalletje ‘komt tijd, komt raad’. Overmars wist al drie maanden dat er een schorsing voor Onana aan zat te komen, maar overwoog geen andere keeper te halen. “Wij hebben genoeg vertrouwen in Maarten Stekelenburg. Dat is heel simpel het antwoord. Komende zomer zie ik wel weer verder.”

Wie sowieso geen contract verlengt en gratis de deur uit hobbelt is Brian Brobbey. Daar baalt Overmars onwijs van, maar het is wat het is. “Het is een spits waarvan wij de potentie zagen voor Ajax 1. We hadden ook een heel traject voor ogen, à la Ryan Gravenberch. We bieden je dan vijftien tot twintig wedstrijden aan, zodat je in het team kunt groeien. Het is zijn goed recht een andere keuze te maken. Of het verstandig is? Dat zullen we zien.”

Het siert oud-vleugelspeler van Ajax dat hij niet omkijkt in wrok. Geen kwaad woord over de negentienjarige aanvaller. Integendeel. “Ik neem hem niks kwalijk. Het is een gouden kerel met Amsterdamse bluf.”

Des te vervelender dat hij die bluf niet gaat tonen in de Johan Cruijff Arena. Overmars kijkt ook kritisch terug op zijn eigen rol in de onderhandelingen. “We hebben zo veel tijd en geduld gehad. Misschien wel iets te veel. Misschien had ik een deadline moeten stellen, maar verwachtte eigenlijk dat het wel goed zou komen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >