Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller stelt dat we nog veel meer van hem mogen verwachten

We schrijven weer twee doelpunten bij achter de naam van Sébastien Haller. De aankoop is in zijn eerste maand bij Ajax belangrijk, als aangever en afmaker. Het is dus duidelijk dat de recordaankoop van waarde is, maar dit is nog lang niet alles, belooft hij.

11 februari 2021 - 09:21
Hallerajapsvbekercar
Haller schat de voorzet van Tadic op juiste waarde. © Pro Shots

De teller staat voor Haller op twee doelpunten en vier assists, puur geturfd in eredivisieduels. Daar komen nu twee doelpunten tegen PSV (2-1) bij, al zie je die vanwege de status van KNVB-bekerwedstrijd straks niet direct terug op de topscorerslijst.

Maar goed, maakt niet uit. We zijn er blij mee! En dit is nog niet alles, maakt Haller alvast duidelijk. “Ik ben nog niet op mijn top, absoluut niet. De voorwaarden zijn nog niet optimaal. Ik woon voor nu in een hotel en fysiek kan het beter, vanwege corona en alles er omheen,” maakt de spits duidelijk tegenover onder meer Ajax Life.

“Ik ben van club en land gewisseld, er gebeurt van alles en ik krijg maar weinig rust. Mijn lichaam merkt dat, ik voel het ook in mijn hoofd. Ik hoop dat ik me nog beter ga voelen op het veld, maar de resultaten stemmen al tevreden. Het gaat erom waar je echt toe in staat bent en wat je lichaam vertelt. Ik weet dat ik beter kan.”

Wat alvast scheelt, is dat de voorlopig enige periode zonder midweekse wedstrijd werd aangegrepen om het samenspel met nieuwe ploeggenoten te verbeteren en patronen in te slijpen. Haller werd in aanloop naar zijn treffers tegen PSV prima bediend door zowel Davy Klaassen als Dusan Tadic.

“Het is fijn om goede spelers om mij heen te hebben. Davy gaf een goede assist en hij is niet de enige die dit kan. Dat is fijn. Er zijn allerlei opties en er staan veel mensen om mij heen, dat is het beste wat ik als spits kan wensen. We praten veel en pakken regelmatig beelden erbij om beter te worden.”

Verwacht alleen niet dat de bedachtzame en welbespraakte Haller snel een clipje opzoekt om David Neres te confronteren met zijn ongelukkige keuzes in de slotfase van PSV-thuis. De vleugelspeler had het duel moeten beslissen, maar liet dit na.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Niet in Neres, maar als spits. Ik zeg niet dat ik alle ballen wil hebben, maar deze bal wilde ik wel. Neres weet het. Hij weet dat-ie moest afgeven. Maar nee, daar hoeven we niet over te praten. Dit is duidelijk. Je moet passen of scoren. Scoor je niet, weet je dat je fout zit.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >