Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen verbaast zich al niet eens meer over het jonge grut om zich heen

Ajax staat in de achtste finales van de Europa League, mede dankzij de tieners Brian Brobbey (19), Ryan Gravenberch (18), Devyne Rensch (18) en Jurriën Timber (19). Davy Klaassen (28) zegt zich er al niet meer over te verbazen.

26 februari 2021 - 07:54
Klaassen Jong 1200
Klaassen is onder de indruk van de Ajaxtieners, maar verbaast zich niet. © Pro Shots

Als supporter van Lille OSC moet je toch echt he-le-maal gek worden van Ajax? 3-0 eraf, 2-0 verloren, en nu 1-2 en 2-1… De Fransen hadden kansen op meer voor zichzelf, maar pakten deze niet tegen een Ajax vol ervaring én piepjong talent.

Het was strijden, donderdag in de Johan Cruijff Arena. En hoewel er journalisten zijn die roepen dat Ajax hard op weg is om PSV te kopiëren, was Ajax vooral heel erg Ajax. Waarom? Nou, door de wedstrijd uit te spelen met de vier hierboven zelf opgeleide tieners. En dan zijn de routiniers Daley Blind, Maarten Stekelenburg en Klaassen eveneens zelf opgeleid.

Klaassen weet als geen ander hoe het is om als jong talent door te breken in het eerste elftal van Ajax. Hij is immers ook 18 geweest en bewandelde het pad dat zijn jonge collega’s nu ook doen. Dus vroeg Ajax Life hem uit te leggen hoe leerzaam zo’n zware returnwedstrijd is voor zijn jonge collega’s.

“Jaaa, je noemt ze al…,” reageert de middenvelder met een gulle lach op onze vraag. “Zo'n duel met Lille is héél belangrijk voor ze. Maar je merkt dus echter totaal niet dat ze nog zó jong zijn. Dat is een groot compliment voor die jongens.”

Als jong talent is het makkelijk meedraaien in een ploeg die lekker loopt, maar de Ajacieden moesten tegen een getergd Lille OSC uit een heel ander vaatje tappen. Dat nemen de jonkies maar weer mooi mee in de bagage, al is Klaassen bijna normaal gaan vinden wat helemaal niet zo normaal is.

Klaassen: “Het is écht niet zomaar wat om zo tegen Lille te spelen, alsof je al heel lang in het eerste elftal staat. Weet je, het is misschien raar, maar het verbaast me totaal niet. Ik zie hoe ze met hun sport bezig zijn en ik zie ze elke dag op de training. Als ze zo doorgaan, dan beleven we er nog heel veel plezier aan deze jongens.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >