Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in achtste finales Europa League!

Ajax is een rondje verder! Het is alweer ruim twee jaar geleden dat de Ajacieden een treetje hoger kwamen in de knockout-fase en dus voelt het zelfs extra goed. Maar we kijken na de eliminatie van Lille OSC natuurlijk alweer vooruit. Naar de loting! Wie kan Ajax treffen?

25 februari 2021 - 22:49
Lotingellaatstezestiencar
Dankzij Neres zaten we niet tot het ultieme einde in spanning.

Ajax onderstreepte zijn Europese ambities door twee keer met 2-1 te winnen van de nummer één van Frankrijk. En nee, Lille is nog steeds geen Paris Saint-Germain... maar toch. Je moet het wel eventjes doen. We kunnen genoeg ploegen opnoemen die Lille niet eruit hadden geknikkerd.

Maar goed, snuiters. We moeten door. Nee, we zijn door! Ajax behoort tot de laatste zestien in de Europa League en we weten nog maar al te goed hoe leuk de Europa League kan zijn. Des te verder je geraakt, hoe leuker het wordt. Per rondje wordt het toernooi ook belangrijker!

We zijn benieuwd of Ajax meer en meer rondjes door kan komen, maar we kennen de opponent in de achtste finales nog niet eens. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten. De loting wordt vrijdag rond de klok van 13.00 uur voltrokken. Dit alles na ongetwijfeld een veel te lang inleidend praatje.

Er is sprake van een open loting, waarbij de zestien clubs elkaar stuk voor stuk kunnen treffen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen clubs uit dezelfde competitie en ook is er dit keer eens geen gedoe met ploegen uit Rusland en/of Oekraïne.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax bij de laatste zestien:
Tottenham Hotspur
Arsenal
Molde FK
Rangers FC
Granada
Shakhtar Donetsk
Villarreal
AC Milan
Young Boys
Dinamo Kiev
Dinamo Zagreb
Slavia Praag
Manchester United
Olympiakos Piraeus
AS Roma

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >