Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Dolblije’ Brobbey houdt het kort, zakelijk en droog bij RTL 7 en ESPN

De Sonja Barend Award kan nog even in de kast. Het beste televisie-interview zal niet gedraaid zijn in het Stade Pierre-Mauroy toen matchwinnaar Brian Brobbey tekst en uitleg gaf. De jaarlijkse vakprijs komt niet op de burelen van RTL 7 en ESPN terecht, maar er viel ook weinig eer te behalen aan het bevragen van de negentienjarige.

19 februari 2021 - 08:52
Brobbey 1200
Juichfoto's van Brobbey zijn altijd dik in orde, hoor! © Pro Shots

De jonge spits die op het allerlaatste moment – samen met zijn entourage – besloot niet bij te tekenen, vervulde een absolute heldenrol in Frankrijk door de winnende 1-2 in het mandje te leggen. In minuut 89 nog wel. Wat een heerlijk moment in het leven van een tiener.

Brobbey is de jongste Ajacied die als invaller scoort in de knock-outfase van een Europees toernooi sinds Patrick Kluivert. Het siert Erik ten Hag dat Brobbey toch zijn minuten krijgt en nou ja, het betaalde zich ook uit tegen Lille OSC. En dus wilden alle zendgemachtigden de spits graag voor de camera hebben voor een reactie.

Toen de contractonderhandelingen nog gaande waren, hield Ajax de jongeling uit de wind. Daarvan kon donderdag natuurlijk geen sprake meer zijn, dus verscheen Brobbey met frisse tegenzin voor de draaiende camera’s. Of hij speelde een rol, dat kan ook. Helemaal duidelijk was dat niet, maar de spits gaf een nieuwe dimensie aan het staccato beantwoorden van vragen.

Vanuit een soort bezemkast kwamen de ESPN-vragen tot Brobbey. Het was allemaal een tikje ongemakkelijk. De vragen waren open, de spits gaf antwoord, maar hield elk antwoord kort. Ook bij RTL 7 probeerden ze er wat leuks van te maken, maar een kalme Brobbey leek weinig trek te hebben in al te veel hosanna.

“Scoren is wat ik moest doen en dat heb ik ook gedaan.” Veel langer waren de volzinnen op gestelde vragen niet. Wat vond hij ervan dat hij de jongste scorende invaller sinds Kluivert is? “Dat is mooi om te horen.” Punt. Haha, ja, dan wordt het lastig interviewen…

Nou ja, dan maar eens vragen of hij zijn goal wilde beschrijven. Wellicht volgt daarin wat enthousiasme? Nou ja… Niet echt. “Dusan speelde naar Davy en ik had al het gevoel dat Davy zou passen. Daarom liep ik door. En ik kreeg ‘m ook.”

Mooi, weten we dat ook weer. Heeft de aanvaller dan een beetje vertrouwen in de return, nu er zo’n fijne uitgangspositie bijeen is gevoetbald? “We moeten gewoon ons best doen, alles geven en dan pakken we ‘m wel.”

Natuurlijk kwamen de vragen over het niet bij Ajax willen blijven en of hij verrast was dat hij speeltijd kreeg. Misschien was dat ook wel de reden dat hij erbij stond, zoals-ie erbij stond. Zo van: ‘kom maar, ik weet al waar dit gesprek heen gaat.’ Wat je er ook allemaal van vindt, Brobbey kreeg een hoop lelijke shit over zich heen de laatste weken.

Ten Hag doet echter wat hij eerder beloofde en dat is Brobbey speeltijd geven als de situatie erom vraagt. Brobbey: “Ik denk dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Zolang ik in een Ajaxshirt speel, blijf ik alles geven. Dat komt wel goed. Zo simpel is het.”

In een bijzin liet Brobbey nog weten erg blij te zijn. Dat was niet direct van zijn gezicht af te lezen, maar natuurlijk was hij blij. Bekijk alleen de foto hierboven maar, dan weet je genoeg. En dat kan gezien het verloop van de avond ook niet anders. Hier droom je als jonge speler van.

Al blijf je je afvragen waarom hij de keuze heeft gemaakt, die hij heeft gemaakt. Zeker na een avond als deze.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >