Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony: ‘Tegenslag kan de weg naar mijn droom niet stoppen’

Sinds zijn komst in juli 2020 brengt Antony met zijn spel het publiek regelmatig in vervoering en drijft hij verdedigers tot wanhoop. Het is genieten met de Braziliaanse vleugelflitser binnen de lijnen, die zelf de lat steeds hoger legt en zich niet laat remmen door tegenslag.

17 december 2021 - 08:23
Antony Magazine 1200
Antony betovert het publiek met zijn fraaie acties. © AFC Ajax

“Naar mijn idee kon ik tevreden zijn over mijn eerste jaar bij Ajax, maar bij het begin van dit seizoen richtte ik mijzelf er bewust op ook cijfermatig beter te worden,” vertelt Antony in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. “Dus meer goals, meer assists, vaker beslissend zijn en nog meer van waarde voor het elftal zijn. In de eredivisie, maar zeker ook in de Champions League.”

Van dat laatste toernooi droomde Antony als klein jongetje al. Hij volgde de wedstrijden op televisie, in de hoop ooit zelf op dat podium te kunnen spelen. Niets zou hem tegenhouden dat doel na te jagen. “Wanneer je, zoals ik, bent opgegroeid in de favela, dan zijn er geen tegenslagen die de weg naar je droom kunnen stoppen. Je weet wat échte tegenslagen zijn. Dat wat op je voetbalweg komt, staat niet in verhouding tot die tegenslagen.”

Aanbevolen
Ten Hag ziet dat Berghuis plezier heeft en geen ‘domme dingen’ meer doet

De 21-jarige buitenspeler is immers in een andere omgeving opgegroeid. “In de favela was soms een tekort aan eten, had ik geen voetbalschoenen, moest de vloer na weer een overstroming in alle vroegte worden gedweild. Dan zijn de aanpassingen die je moet overwinnen in een ander land de moeite meer dan waard.”

Bij Ajax werd Antony naar eigen zeggen goed geholpen door de club en de spelersgroep. Daardoor ging de aanpassing sneller dan verwacht. Inmiddels maakt hij met zijn sterke spel indruk in Europa en wordt zijn naam steeds vaker gelinkt aan topclubs in het buitenland. Zelf is de aanvaller daar naar eigen zeggen niet echt mee bezig.

“Mijn focus ligt op het veld. Hier presteren staat op nummer één. Toen ik hier net was, kende niemand mij en ik kende de tegenstanders ook niet. Nu weet iedereen hoe ik speel, wat mijn kenmerken zijn en daar stellen zij zich uiteraard op in. Soms krijg ik te maken met een dubbele of zelfs driedubbele dekking. Ik krijg steeds minder ruimte en dat vraagt weer om aanpassing van mij.”

Aanbevolen
Puzzel jezelf naar dikke prijzen met onze kerstpuzzel!

Antony is dus vooral bezig met beter worden. Ook met het oog op het wereldkampioenschap in Qatar volgend jaar. “Er is nog een lange weg te gaan. Alleen door bij Ajax te presteren, kan ik mijn plek in de Seleçao veroveren. De concurrentie is groot. Stap voor stap moet ik mij waarmaken.”

In de nieuwste editie van ons magazine vertelt Antony verder dat zijn band met Neres veel verder gaat dan een vriendschap. Ook verklaart hij waarom Michael Jordan een voorbeeld voor hem is. De Braziliaan beschrijft zijn voetbalconnectie met Noussair Mazraoui, legt uit waar zijn handgebaar bij het juichen symbool voor staat en vertelt meer over zijn band met Erik ten Hag.

Genoeg reden dus om het magazine er snel bij te pakken en heerlijk in het verhaal te duiken! De nieuwste Ajax Life ploft vanaf vrijdag bij onze leden op de mat.

Wil jij ons magazine ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >