Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet dat Berghuis plezier heeft en geen ‘domme dingen’ meer doet

We maakten ons als Ajacieden stiekem wel eens zorgen over de komst van Steven Berghuis. De aanvaller liep bij Feyenoord vaak gefrustreerd over het veld, met domme kaarten tot gevolg. Bij Ajax heeft Berghuis het plezier weer gevonden, zo ziet ook Erik ten Hag.

16 december 2021 - 16:15
Thberghuis800
Berghuis heeft zich ontwikkeld, op zowel voetballend als mentaal gebied. © AFC Ajax

De klassieker is altijd een speciale wedstrijd, voor zowel Ajax als Feyenoord. Het feit dat zondag de honderdste editie wordt gespeeld, maakt het misschien nog een tikje specialer. Voor Berghuis is het duel eveneens bijzonder, want hij keert voor het eerst sinds zijn gevoelige overstap terug in De Kuip.

In een lege Kuip, dat wel. Het bespaart Berghuis waarschijnlijk nodige ellende, al blijft het een gevoelig duel. Ten Hag heeft hem daar niet extra op voorbereid. Alle stof die de transfer deed opwaaien, is door de speler en trainer vaak genoeg besproken. Berghuis weet wat hij moet doen, aldus Ten Hag.

Aanbevolen
Ten Hag mild over vorm Neres: ‘Hij creëert de kansen wel’

Om te stellen dat Berghuis bij Ajax een compleet andere speler is geworden, gaat misschien wat ver. Maar feit is dat de zomeraanwinst zich heeft ontwikkeld, op zowel voetballend als mentaal gebied. Waar Berghuis bij Feyenoord vaak uit frustratie domme kaarten pakte, daar ging hij bij Ajax nog geen enkele keer op de bon.

“Het gedrag wat hij bij Feyenoord vertoonde, accepteer ik niet,” zo doelt Ten Hag op de gesprekken die hij met Berghuis voerde. “Hij moet die agressiviteit tonen, maar wel onder controle houden. Het is zijn kracht om uit de emotie te voetballen, maar moet dat inzetten waar het nodig is. Daarin onderscheidt een goede voetballer zich van een mindere.”

Zoals gezegd lijkt Berghuis zijn emoties bij Ajax beter onder controle te hebben. Dat heeft alles te maken met plezier, zo weet Ten Hag. “Hij heeft spelers om zich heen waar hij mee kan samenspelen. Hij heeft geen teleurstellingen, laat staan frustraties en dus doet hij geen domme dingen. Als je plezier uitstraalt, hoef je ook niet gefrustreerd te raken.”

Aanbevolen
Ten Hag verwacht niks minder dan vlijmscherp Ajax in De Kuip

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >