Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony houdt van Ajax, is blij met Nous en praat veel met Neres

Als er iemand in vorm is bij Ajax, dan is het wel Antony. Zijn acties, dribbels en doelpunten zijn om je vingers bij af te likken. De Braziliaan spreekt liefdevol over zijn club, maar steekt ook de loftrompet over zijn maatjes Noussair Mazraoui en David Neres.

06 december 2021 - 17:49
Antonyann800
De liefde tussen Ajax en Antony is honderd procent wederzijds. © Pro Shots

In aanloop naar het thuisduel met Sporting CP schoof niet alleen Erik ten Hag, maar ook Antony aan voor de persconferentie. En dat is leuk, want we horen de Braziliaan niet zo vaak. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de taalbarrière, maar gelukkig hielp de tolk ons een eind op weg. 

Antony lijkt wel verliefd op Ajax, als we afgaan op de teksten die we uit onze vertaalmachine hoorden komen. “Ik geniet hier elke dag en ben dankbaar voor alle mogelijkheden die ik krijg van de staf en spelers. Ik houd van Ajax en zet me in voor het team waar ik fan van ben.”

Waar Antony in de vorm van zijn leven steekt, daar zien we Neres worstelen om weer terug op zijn oude niveau te komen. Antony probeert zijn maatje daarbij te helpen. “We zijn altijd samen en praten veel. We weten allemaal dat David belangrijk is voor de groep. Hij heeft goede eigenschappen en daarin willen we samen doorgroeien.” 

Aanbevolen
Ten Hag voelt zich op-en-top Ajacied en hoopt dat hij club trots maakt

Ook met zijn overige teamgenoten heeft Antony een klik. Al vanaf het begin voelt hij zich op zijn gemak bij Ajax. Met name met Mazraoui heeft hij een goede connectie. “Nous is een fantastische en intelligente speler. Ik ben blij met hem op de rechterflank. Het is mooi dat ik zo dicht bij hem op het veld mag spelen.” 

Wie in vorm is, wekt interesse van andere clubs. Een tussentijds vertrek is echter onbespreekbaar, zo stelt Ten Hag. Zelf houdt Antony zich niet zo bezig met een transfer of wat hij zou moeten opleveren. Hij focust zich liever op Ajax. De rest is allemaal aan de ‘businessmensen’ in voetbal, aldus de vertaalde stem van de Braziliaan.

Voor nu wil Antony zich verder ontwikkelen bij Ajax en doorgaan op dezelfde positieve voet. “Ik heb hier in anderhalf jaar tijd veel geleerd en ik ben rijper geworden, maar ik moet ook nog veel verbeteren. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik krijg en wil doorgaan met deze te benutten. Ik wil alles behalen wat de club verdient.”

Aanbevolen
Rijkdom op rechts: de natuurlijke klik tussen Mazraoui en Antony

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >