Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag voelt zich op-en-top Ajacied en hoopt dat hij club trots maakt

Erik ten Hag staat al sinds januari 2018 aan het roer bij Ajax. Na een ongelukkig begin kreeg de trainer de smaak steeds beter te pakken, met een aardig gevulde prijzenkast als resultaat. Ten Hag voelt zich thuis bij Ajax en hoopt dat hij de mensen rond de club trots maakt.

06 december 2021 - 16:45
Tenhagtrots800
Ten Hag kan tegen Sporting wederom een knappe prestatie neerzetten. © AFC Ajax

Als er ergens in de voetbalwereld een trainer wordt ontslagen, komt er vanzelf een golf aan geruchten op gang. Precies dat zien we ook nu gebeuren, omdat zowel Manchester United als Red Bull Leipzig op zoek zijn naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. De naam van Ten Hag zingt rond bij beide clubs.

Dat onze trainer er Europees goed op staat, is niks nieuws. Wij weten ook heus wel dat Ten Hag de ambitie heeft om ooit een deurtje verder te kijken, maar voor nu voelt de oefenmeester zich op zijn plek bij Ajax. Dat heeft hij al eerder aangegeven, maar benadrukte hij in aanloop naar het duel met Sporting CP eens te meer.

“Ik voel mij op-en-top Ajacied,” zo antwoordde de trainer glimlachend op een vraag van Ajax Life. “De cultuur van aantrekkelijk voetballen staat mij aan, maar ook vooral om daarmee te winnen. Dat zit in elke vezel van een Ajacied. Ik hoop dat ik alle mensen binnen Ajax trots maak.”

Aanbevolen
Ten Hag rouleert tegen Sporting niet zo rigoureus als tegen Besiktas

Onderaan de streep heeft Ten Hag met Ajax prima resultaten neergezet, maar het was lang niet altijd koek en ei. Ook Ten Hag heeft zijn mindere periodes bij de club gekend, met name tijdens zijn eerste halfjaar. We kunnen in ieder geval stellen dat de trainer zich bij Ajax heeft ontwikkeld, zo weet hij zelf ook.

“Ajax is een grote club, met heel veel stakeholders die allemaal wat in de melk te brokkelen willen hebben. Ik denk dat ik steeds beter zie, onderken en het inzicht heb in hoe ze zich bewegen en hoe ik daarop moet inspelen,” zo schetst Ten Hag één van zijn ontwikkelpunten.

Trots zijn we als Ajacieden altijd op onze club, maar om als eerste Nederlandse ploeg ooit de maximumscore uit zes Champions League-groepsduels te halen, maakt ons nét even een stukje trotser.

Aanbevolen
Antony houdt van Ajax, is blij met Nous en praat veel met Neres

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >