Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag rouleert tegen Sporting niet zo rigoureus als tegen Besiktas

Ajax levert dinsdagavond een bijzondere prestatie als het Sporting Club de Portugal weet te verslaan. De ploeg van Erik ten Hag zou de eerste Nederlandse club zijn die ‘de perfecte CL-groepsfase’ speelt, door alle zes partijen te winnen.

06 december 2021 - 16:11
Ten Hag 1200
Sporting kan beter dan velen denken, weet Ten Hag. © Pro Shots

“Wij beseffen dat zoiets historisch zou zijn en je moet gaan voor elk record dat je kunt behalen,” sprak de trainer dan ook in aanloop naar het duel met Os Leões. Sportief levert het Ajax niks op, want de groepswinst is al zeker, maar de trainer en zijn ploeg zijn gelukkig volop ambitieus.

Hoewel ook Sporting al zeker is van overwintering in de Champions League, denkt Ten Hag niet dat het een makkie wordt. Hij hoopt niet dat de 1-5 op Portugese bodem zand in de ogen strooit, want hoe mooi die zege ook was, de trainer is er zeker van dat Sporting véél beter kan. In het heenduel miste trainer Rúben Amorim ook de nodige vaste waarden.

Ten Hag: “Het is echt een ontzettend sterke ploeg. Ze werden vorig seizoen ongeslagen kampioen en veegden Benfica afgelopen weekeinde weg met 3-1. Die 1-5 in Lissabon was geflatteerd, waarbij ons rendement echt heel erg hoog was. We hadden een goed plan, maar moeten dinsdag een hele goede dag hebben om ze weer te verslaan. Het is een ploeg met een aanvallende filosofie en het elftal staat bol van spektakel.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke Ajacieden moeten perfecte reeks voltooien?

Achter de naam van Dusan Tadic staat een vraagteken. De aanvoerder heeft last van zijn rug en kwakkelt daar kennelijk al sinds het uitduel met Heracles mee. Kunstgras als boosdoener, zo weet Ten Hag. Het is sowieso speculeren welke elf namen de trainer op het wedstrijdformulier zet. Hij wilde er weinig over kwijt, behalve dat hij niet zo rigoureus gaat rouleren als in Turkije tegen Besiktas JK (1-2).

Of Andre Onana net als in Istanbul weer gaat keepen? De trainer houdt zijn lippen stijf op elkaar. Ook stelde hij zich bewust te zijn van de op scherp staande Jurriën Timber. De jonge verdediger om die reden aan de kant houden, zou een optie kunnen zijn, maar we konden de gedachten van de oefenmeester op dat punt niet lezen.

Ajax - Sporting begint dinsdagavond om 21.00 uur en na afloop weten we of het de Ajacieden is gelukt om zes van de zes confrontaties te winnen. Dat zou een enorme prestatie zijn, al is die – ongeacht het resultaat tegen Sporting – sowieso al geleverd.

Aanbevolen
Los rebus op en puzzel jezelf naar sjaal van Ajax - Sporting!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >