Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke Ajacieden moeten perfecte reeks voltooien?

Hebben we ooit zo ontspannen naar een laatste groepsduel in de Champions League toegeleefd? Ajax is al verzekerd van de eerste plek, maar kan nog een unieke prestatie leveren door de volle achttien punten uit zes duels te veroveren. Welke Ajacieden stuur jij tegen Sporting CP op die missie?

06 december 2021 - 15:46
Nico En Steven 1200
Ruim jij een basisplaats in voor Berghuis en Tagliafico? © Pro Shots

Het voelt als baden in ongekende weelde. Al sinds Borussia Dortmund-uit weten we dat het balletje met de clubnaam van Ajax op 13 december in de koker belandt tijdens de loting. Sterker nog, we weten ook al dat de ploeg van Erik ten Hag daarbij als groepswinnaar de nummer twee uit een andere poule treft.

Is het laatste potje tegen Sporting dan volledig om spek en bonen? Nee hoor! Natuurlijk staan er weer de nodige miljoenen, eer en prestige op het spel. Zeker als je bedenkt dat Ajax als eerste Nederlandse club ooit de volle buit kan pakken in een CL-groepsfase. Slechts zeven Europese ploegen flikten dat kunstje eerder.

Aanbevolen
Los rebus op en puzzel jezelf naar sjaal van Ajax - Sporting!

Maar wie moeten de klus klaren tegen de regerend kampioen van Portugal? Kies je voor de vertrouwde basiself of geef je andere Ajacieden speelminuten in Europees verband? Mannen als Nico Tagliafico, Devyne Rensch, Perr Schuurs, Davy Klaassen, David Neres en Mohamed Daramy staan te trappelen om zichzelf te laten zien.

Tegelijkertijd bleek tegen Besiktas JK dat teveel wisselen de automatismen niet ten goede komt. Nog andere zaken om rekening mee te houden? Jurriën Timber staat op scherp en achter de naam van Dusan Tadic staat volgens Ten Hag een groot vraagteken vanwege rugklachten. Verder keepte Andre Onana in Turkije, maar Remko Pasveer doet het ook uitstekend. Voor welk strijdplan kies jij?

Ten Hag heeft daar zeker zijn eigen ideeën over, maar wij zijn benieuwd naar jouw mening. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan. Open snel onze app of zet ‘m op je telefoon als je dat nog niet hebt gedaan.

Ga vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het thuisduel met Sporting. Daarna is het een kwestie van de elf Ajacieden naar hun gewenste positie slepen en jouw opstelling delen op socials, voorzien van #tenhagself. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >