Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag raakt nooit verzadigd: ‘Nu voor beste puntenaantal ooit gaan’

Erik ten Hag spreekt na de 1-2-overwinning op Besiktas JK vol bewondering over de rol van Sébastien Haller. De 27-jarige spits kwam als invaller binnen de lijnen en hielp zijn ploeg met twee goals aan de zege.

25 november 2021 - 09:44
Ten Hag Bij Besiktas 1200
Ten Hag is trots op de behaalde punten in Europa, maar wil meer. © Pro Shots

“Ik ben heel blij dat iemand vanaf de bank dit effect heeft,” vertelt de oefenmeester aan Ajax TV. “Ik hoop dat Haller een voorbeeld is voor de rest van de selectie. Hij toont aan dat spelers die vanaf de bank beginnen en er vervolgens inkomen, ook effect op de ploeg hebben en het verschil kunnen maken.”

Over het spel van Ajax in de eerste helft is de hoofdcoach gematigd tevreden. “Of het team door de zes wisselingen in de basiself minder op elkaar ingespeeld was? Dat zou kunnen, maar desondanks hadden we de overhand. We creëerden ook kansen, alleen in de afstemming ging er af en toe wat mis.”

Aanbevolen
Haller niet verrast na heldenrol: ‘Dan zou ik aan mezelf twijfelen’

“We hebben daar regels voor, maar met name over de rechterkant was de organisatie niet altijd even goed. Besiktas kwam er een aantal keer doorheen en ook in de restverdediging stond het niet helemaal goed. Daar hebben we afspraken over, maar die moeten we dan wel nakomen.”

Na rust kwam het alsnog goed en sloeg de ingevallen Haller genadeloos toe met twee goals. Tot tevredenheid van Ten Hag. “Zijn rol springt natuurlijk in het oog. Ik ben heel blij dat hij dit effect heeft op de ploeg. We wilden alles in eigen hand houden en dat hebben we met deze zege op Besiktas gedaan. Vijftien punten in Europa is een score die staat.”

Ajax kan zelfs een record vestigen als ook het laatste duel met Sporting CP winnend wordt afgesloten. Dat stelt Ten Hag dan ook direct als nieuw doel. “Er staat in die laatste wedstrijd zeker wat op het spel. Ik houd niet van vriendschappelijk voetbal en wij willen alles winnen. Het hoogste aantal punten ooit door Ajax gehaald in de groepsfase van de Champions League staat nu op zestien. Dat kunnen we verbeteren en daar moeten we dus voor gaan.”

Aanbevolen
Teamgenoten stelden nerveuze Onana op gemak richting aftrap

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >