Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teamgenoten stelden nerveuze Onana op gemak richting aftrap

Erik ten Hag kondigde vooraf al aan dat hij andere spelers zou laten beginnen, maar de terugkeer van Andre Onana onder de lat was niet door iedereen voorzien. Ook niet door de plaspilkeeper zelf. Hij was eveneens verrast en dat zorgde voor wat spanningen richting aftrap in de Vodafone Arena.

25 november 2021 - 08:41
Onana 1200
Onana brengt ver uit zijn hok redding met het hoofd. © Pro Shots

Plots stond hij weer tussen de palen. Onana. Jeetje, ja. Wat moet je daar als Ajaxsupporter van vinden? De meningen blijken enorm verdeeld, zo vertelt ons Twitterpolletje voor Besiktas-uit (1-2). Zo’n 48 procent van de stemmers kan tot dusver prima leven met de terugkeer van de doelman, de overige 52 procent ziet er niks in.

Maar Ten Hag bepaalt. De trainer gaf voor de wedstrijd aan dat hij Remko Pasveer de beste keeper van Nederland vindt, maar dat ook andere spelers ritme moeten opdoen. Zo ook Onana, die volstrekt niet had zien aankomen dat er in Turkije een beroep op hem zou worden gedaan.

“Ik was zeker verrast dat ik mocht starten, zeker wegens het goede spel dat Pasveer laat zien,” gaf Onana op Turkse bodem tekst en uitleg aan Ajax TV. Tegenover het clubkanaal laat hij eveneens weten best nerveus te zijn geweest voor zijn plotselinge rentree in het shirt van Ajax.

“Het geeft een geweldig gevoel om terug te zijn, maar voor de wedstrijd was ik een beetje gestrest en nerveus. Ik voelde dat in de bus op weg naar het stadion en vooraf in de kleedkamer, maar mijn teamgenoten hielpen door met mij te praten. Nous en Zaka merkten het aan me. Ze zeiden: ‘normaal ben je niet zo’. Maar ik ben blij dat alles goed is gegaan.”

Goed ging het inderdaad, al had hij één keer mazzel dat een speler van Besiktas uitgleed, toen hij zelf ver uit zijn hok was. Een beeld dat we van Onana kennen. Hoog op het veld en snel terug als het moet. Onderscheidend was hij met een knappe één-op-één-redding, waarbij hij zijn doel verkleinde en nog net een uitgestoken voet tegen de bal kreeg.

Het blijft allemaal pijnlijk. Van held naar verschoppeling bij veel supporters. Van enige vorm van spijt is bij Onana zichtbaar geen sprake. Het verhaal in Amsterdam is klaar en het boek gaat bijna dicht. Dat is ook wat de keeper zelf graag wil: de deur sluiten om elders te openen.

Vooralsnog kan Ten Hag echter gebruik van hem maken, als hij dat nodig acht. Onana zegt daar klaar voor te zijn. “Ik heb tien maanden moeten lijden. Dat was niet gemakkelijk. Dat ik dan weer mag spelen en meteen in de Champions League, is fantastisch. Het team draait erg goed. Het is fantastisch om met deze groep te spelen en ik ben blij deel uit te maken van dit team. Ik hoop dat we dit jaar geschiedenis gaan schrijven.”

Nou ja, dat laatste hopen wij natuurlijk ook.

Aanbevolen
Haller niet verrast na heldenrol: ‘Dan zou ik aan mezelf twijfelen’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >