Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Haller niet verrast na heldenrol: ‘Dan zou ik aan mezelf twijfelen’

Juichen! Dat is wat Sébastien Haller deed nadat hij Ajax als invaller met twee goals langs Besiktas JK schoot (1-2). En terecht, want de Frans-Ivoriaanse spits groeit langzaam uit tot een sensatie in de Champions League. Nooit eerder scoorde een speler negen goals in zijn eerste vijf wedstrijden van het miljoenenbal.

24 november 2021 - 21:29
Haller Scoort Bij Besiktas 1200
Haller werkt de bal binnen en bezorgt Ajax de zege. © Pro Shots

“Of ik verrast was dat ik als invaller tweemaal trefzeker was? Nee, dat niet.  Dat zou betekenen dat ik aan mezelf twijfel,” stelt de goaltjesdief voor de camera van RTL 7. “Ik startte ditmaal vanaf de bank, maar voor mij was dat een sein dat ik klaar moet zijn wanneer ik erin zou komen. Natuurlijk ben ik heel blij met deze prestatie. Ik hoor nu bij de topscorers.”

Wat heet! Het klinkt allemaal heel nuchter uit de mond van de boomlange spits, die van binnen toch vol vreugde moet zitten. Dat zagen we kort toen hij in het Vodafone Park zijn doelpunten vierde met een oerkreet en gebalde vuisten. Welke treffer het best aanvoelde? Daar hoeft Haller niet lang over na te denken.

Aanbevolen
Doelpuntenkoning Haller schiet Ajax langs Besiktas en dit viel op!

“Ik was het meest blij met mijn eerste goal. Die was het makkelijkst, maar ook het belangrijkst. Dat doelpunt gaf een boost aan ons zelfvertrouwen en hielp ons terug in de wedstrijd.”

Erik ten Hag koos er in Turkije voor om met zes frisse krachten aan de aftrap te verschijnen. Haller kreeg zodoende rust. Uiteindelijk was hij toch nodig om de overwinning uit het vuur te slepen. De spits geeft zelf aan dat hij zich niet gepasseerd voelde. “Het groepsaspect is ook heel belangrijk. De coach heeft uitgelegd waarom ik ditmaal niet startte. We hebben daar kort over gesproken en dat was prima. Ik wist dat er in de tweede helft kansen zouden komen en probeerde gefocust te blijven. Zo kon ik het verschil maken.”

Stiekem zijn we soms best benieuwd wat er vorig jaar met Ajax in Europa was gebeurd, als er ‘gewoon’ een vinkje achter de naam van Haller had gestaan. De spits zelf piekert daar niet meer over. “Om heel eerlijk te zijn denk ik zelden nog aan afgelopen jaar. Ik geniet vooral van dit seizoen,” besloot Haller lachend. En gelijk heeft hij!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >