Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onnodige rode kaart Rensch smet op nieuwe zege Jong Ajax

Jong Ajax heeft de weg omhoog gevonden. De talenten gaven vrijdagavond hun goede vorm een vervolg, door op bezoek bij VVV-Venlo een nieuwe overwinning te boeken (1-3). Jong Ajax domineerde en creëerde, maar eindigde de wedstrijd wel met tien man.

06 november 2021 - 09:05
Vvvjaj800
Ünüvar heeft de smaak aardig te pakken. © Pro Shots

Terwijl nog niet iedereen in De Koel op zijn stoeltje zat, kon Jong Ajax al juichen. Victor Jensen stuurde Kenneth Taylor met een fraaie pass op de doelman af, waarna de middenvelder hard raakschoot in de korte hoek. Een vroege voorsprong voor de ploeg van John Heitinga, waar ook Devyne Rensch en Naci Ünüvar in de basis begonnen.

Jong Ajax de weg omhoog gevonden, maar ook Ünüvar de smaak te pakken. De creatieveling worstelde met zijn vorm, maar wordt met acht doelpunten en vijf assists steeds belangrijker voor zijn ploeg. Sterker nog, er zijn dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie slechts twee spelers vaker betrokken bij een goal.   

Het achtste doelpunt maakte Ünüvar in Venlo, waar VVV ondertussen weer op gelijke hoogte was gekomen. De aanvaller trok naar binnen en vond met een lekker schot de kruising. Jong Ajax had de wedstrijd al eerder kunnen beslissen, ware het niet dat een doelpunt van Jensen werd afgekeurd en Danilo twee kansen liet liggen.

Aanbevolen
Word ballenjongen/-meisje bij derby Jong Ajax - FC Volendam!

Danilo besliste de wedstrijd later alsnog vanaf de stip. Toch maakten de talenten het zichzelf in de slotfase onnodig moeilijk. VVV kreeg twee grote kansen op de aansluitingstreffer, terwijl Jensen het aan de andere kant naliet om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. En toen moest Jong Ajax opeens met tien man verder…

Terwijl de talenten in de aanval waren, trok Rensch uit het niets zijn tegenstander omver. Compleet onnodig, want de rechtsback was helemaal niet in de buurt van de bal. Het werd nóg dommer toen Rensch vervolgens de bal wegtikte, zo onder de neus van de scheidsrechter. Twee keer geel en dus vroegtijdig douchen.

Het maakte voor de eindstand uiteindelijk niks uit, want Jong Ajax trok de 1-3-zege over de streep, maar we verwachten dat Rensch nog wel even wordt toegesproken na zijn onnodige en vooral domme actie. Ondertussen gaat de blik van de talentenploeg op FC Volendam, tegen wie op 19 november wordt afgetrapt.  

Aanbevolen
Ballenjongens en -meisjes gezocht voor Jong Ajax - Roda JC!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >