Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wint 30.000 euro voor maatschappelijk project ‘Ajax Foodball’

Normaal vieren we in Amsterdam geen tweede plekken, maar voor deze keer maken we een uitzondering. Onze mooie club wint namelijk 30.000 euro voor het project ‘Ajax Football’, waarbij jongeren bewust worden gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl.

26 november 2021 - 15:59
Foodball 1200
Een gezonde levenstijl bij jongeren is ontzettend belangrijk. © AFC Ajax

Ajax ging met negen andere eredivisieclubs de strijd aan om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij en de eredivisie. De club sleepte de tweede plaats in de wacht. SC Cambuur gaat er met de titel vandoor en wint 50.000 euro voor de ‘Cambuur Dreamschool’. sc Heerenveen eindigt op de derde plaats en wint 20.000 euro voor ‘Ons Pompeblêdenhart’.

“Ajax pakt met dit project een concreet probleem aan in de directe omgeving van de club,” stelt jurylid Daan Peters, werkzaam bij de VriendenLoterij. “We vinden het een slimme zet om de spelers uit de selectie, die door de jeugd als rolmodel worden gezien, als inspirator in te zetten om gezond te eten en te leven. Zo zet de club haar kracht in om een positieve impact te maken op het leven van jongeren in de buurt.”

Eén van die spelers was Dusan Tadic, die mede het gezicht werd van de actie. “Bij Ajax vinden we het belangrijk om jongeren te inspireren om hun talent te ontwikkelen,” vertelt Jeannette Jongejans, directeur van de Ajax Foundation. “Door deelname aan het project Foodball krijgen ze een recept aangereikt met belangrijke ingrediënten om stappen te maken op weg naar een gezonde levensstijl. We laten ze ervaren dat een gezonde levensstijl niet alleen belangrijk is voor een voetballer van Ajax maar voor iedereen.”

Ajax Foundation dankt alle supporters voor het uitbrengen van hun stem en het winnen van deze mooie bijdrage aan het Foodball project. Op naar een gezonde toekomst!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >