Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind ziet Ajax van zichzelf verliezen en vindt dat hij moet spelen

Spelers rust gunnen en andere jongens een kans geven om te starten? Van Daley Blind hoeft het allemaal niet. De verdediger, die zondagmiddag Nico Tagliafico op zijn plek zag starten, verschijnt het liefst gewoon aan de aftrap. ‘Ik vind dat ik moet spelen.’

04 oktober 2021 - 11:31
Blind Utrecht 1200
Blind is niet blij met zijn reserverol én het resultaat tegen FC Utrecht. © Pro Shots

Zijn gezichtsuitdrukking na de 0-1-nederlaag tegen FC Utrecht was alleszeggend. Blind had er flink de pest in en dat stak hij niet onder stoelen of banken. “Ik heb het wel vaker gezegd. Wijzelf zijn onze grootste tegenstander,” opende een geïrriteerde Blind zijn betoog bij de NOS. “We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar moeten die dan wel afmaken. Het was simpelweg niet goed genoeg. We hebben van onszelf verloren vandaag.”

Vanaf de bank zag Blind een povere eerste helft. Bij zowel de spelers als de supporters leek de batterij half leeg. “We moeten de eerste helft in een veel hoger tempo spelen. Pas in de laatste fase kregen we het publiek mee. Daarnaast is het simpelweg zaak één van je kansen af te maken. Met 0-0 blijft het tricky en zij krijgen één mogelijkheid en die gaat erin. We hadden FC Utrecht veel meer moeten laten rennen. Dan wordt het een stuk lastiger voor ze om het vol te houden en bovenal hadden we het zelf eerder moeten beslissen.”

Aanbevolen
Klaassen moet basisplek zelf afdwingen: ‘Hij knokt zich wel terug’

Blind baalt dat hij zelf niet vanaf het eerste fluitsignaal in het veld stond. “Of ik het normaal vind dat er gerouleerd wordt? Normaal niet, ik vind zelf dat ik moet spelen. Het is aan de trainer, die bepaalt het. Ik ben gewoon fit en wil elke concurrentiestrijd aangaan, maar ik vind dat ik moet spelen.”

Na alle hosanna van de afgelopen weken, is iedereen weer van de roze wolk afgedaald. Al geeft Blind aan dat de spelers zich niet zoveel aantrekken van wat er in de media wordt gezegd en geschreven. “Na de wedstrijd tegen PSV konden we er niks meer van en daarna waren we ineens weer de favoriet. De trainer zei het laatst al, er zit niets tussenin. Het is het één of het ander. Ik begreep dat we sinds vorige week ook ineens in de Champions League-finale staan… We nemen dat allemaal niet zo serieus.”

Aanbevolen
Ten Hag wil Antony niet opbranden: ‘Dan gaat het lampje uit’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >