Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil Antony niet opbranden: ‘Dan gaat het lampje uit’

David Neres mocht in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-1) weer eens de plaats innemen van landgenoot Antony. Een keuze die niet geweldig uitpakte, want de Braziliaan speelde een vrij onopvallende wedstrijd. Toch heeft Erik ten Hag geen spijt van zijn beslissing om met Neres te starten.

Door Jordy Haak
04 oktober 2021 - 08:47
Antony Utrecht 1200
Antony zorgt voor dreiging, maar weet de ban niet te breken. © AFC Ajax

“Spijt? Nee, dat niet. Dat is een koe in de kont kijken. David is goed in vorm. Dat laat hij zien op de trainingen en ook tijdens de invalbeurten die hij heeft gehad. Tegen Cambuur speelde hij bijvoorbeeld uitstekend,” vertelt Ten Hag op de persconferentie.

Toch kon Neres tegen FC Utrecht geen potten breken. De rechtsbuiten kwam maar weinig in het spel voor en op de momenten dat hij gevaar kon stichten, kwamen zijn kwaliteiten er niet optimaal uit. Antony zorgde na zijn invalbeurt in de tweede helft direct voor meer dreiging.

“Antony wil ik niet opbranden,” vervolgt Ten Hag zijn verhaal. “Hij heeft het hele jaar door gespeeld en is in de zomer nog naar de Olympische Spelen geweest. Nu gaat hij ook weer drie wedstrijden met het Braziliaanse elftal op pad. Als ik hem continu belast, weet ik zeker dat ergens rond december of januari het lampje uit gaat. Dan kan hij niet meer brengen wat hij nu in wedstrijden brengt. Dat willen we voorkomen en daarom heb ik geen spijt van mijn keuze.”

Aanbevolen
Ten Hag kritisch: ‘Voor een resultaat moet je vanaf het begin aan staan’

FC Utrecht staat echter bekend als een traditioneel lastige tegenstander. Dan de rijst de vraag of Antony niet beter gespaard had kunnen worden tegen een op papier simpelere opponent? “Geen enkele wedstrijd is makkelijk,” antwoordt Ten Hag stellig. “We spelen na de interlandbreak een uitwedstrijd bij sc Heerenveen, gevolgd door duels met Dortmund, PSV en opnieuw Dortmund. Hoe kan ik hem dan sparen?”

In Friesland lijkt Ten Hag overigens sowieso niet te kunnen beschikken over Antony. Net als Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Nico Tagliafico komt de Braziliaan dusdanig laat terug van zijn interlandverplichtingen, dat de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion onhaalbaar lijkt.

“Dat is nog niet honderd procent zeker, maar het lijkt er wel op,” weet Ten Hag. “En als die jongens nog wel net op tijd terug zijn, dan komen ze net uit een zware reis. Degene die dan speelt moet ook in vorm zijn en ritme hebben. Of het treffen met sc Heerenveen niet uitgesteld kon worden? Dat is onmogelijk, anders hadden we het gedaan. Op dinsdag wacht echter de Champions League alweer.”

Aanbevolen
Tadic: ‘We dachten er een beetje te makkelijk over en dat kan niet’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >