Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘We dachten er een beetje te makkelijk over en dat kan niet’

Alles en iedereen rondom Ajax zakte zondagmiddag dwars door de roze wolk heen om weer met twee voetjes op aarde te landen. De Ajacieden verloren in de eigen Johan Cruijff Arena met 0-1 van FC Utrecht en het chagrijn was na afloop groot.

03 oktober 2021 - 17:37
Tadic 1200
Volgens Tadic deed Ajax niet alles om het duel met Utrecht te winnen. Pfoe. © Pro Shots

“Er heerst diepe teleurstelling in de kleedkamer,” stelde Erik ten Hag, die op zichzelf blij was met de frustratie en irritatie die hij daar aantrof. Minder blij was de coach met de spelopvatting van zijn ploeg. “We begonnen niet met honderd procent inzet aan de wedstrijd en dat werkte door. Dat kan niet.”

Dusan Tadic was het volmondig met zijn trainer eens, zo bleek uit zijn antwoorden op vragen van Ajax Life. “Ja, FC Utrecht was veel scherper in de duels voor rust. Wij dachten er te makkelijk over en dat kan niet. Tijdens de wedstrijd zeiden we ook tegen elkaar dat we er meer aan moesten doen. Voetballen moet je doen op honderd procent… Je kunt niet op negentig procent spelen. We moeten gewoon meer doen om deze wedstrijd te winnen.”

Aanbevolen
Ajax legt het na weken vol weelde af tegen FC Utrecht

“We moeten hier snel van leren,” vervolgde de aanvoerder. “We maken het onszelf op deze manier moeilijk. Mensen op de tribune denken dat het allemaal makkelijk is, maar dat is het niet. Om het makkelijk te laten lijken, moeten we er alles aan doen. Dat gebeurde vandaag niet, al misten we wel behoorlijk wat kansen. We hadden er zeker twee of drie moeten maken.”

Tadic doelde op de kans van Sébastien Haller voor rust en de mogelijkheden na de pauze voor wederom Haller, Davy Klaassen (kopbal), zichzelf en Mohamed Daramy. Vanuit de zaal volgde nog de vraag of Tadic zelf wellicht een beetje moe was. “Nee, ik voelde me goed. Het is voor mij geen probleem alles te spelen.”

Aanbevolen
Ten Hag kritisch: ‘Voor een resultaat moet je vanaf het begin aan staan’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >