Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag kritisch: ‘Voor een resultaat moet je vanaf het begin aan staan’

Na weken vol hosanna zou je bijna vergeten dat verliezen ook nog onderdeel is van het voetbalspel. Het overkwam Ajax in eigen huis tegen FC Utrecht (0-1) en daar had iedereen in de kleedkamer van de Amsterdammers flink de pest in.

Door Jordy Haak
03 oktober 2021 - 17:41
Ten Hag Utrecht 1200
Ten Hag is na de nederlaag tegen FC Utrecht kritisch op zijn ploeg. © Pro Shots

“Er is sprake van diepe teleurstelling, frustratie en irritatie,” antwoordt Erik ten Hag op een vraag van Ajax Life. “Dat vind ik ook prima en is een goede reactie. Ik hoop dat dit een les is, waar we van leren. Voor een resultaat moet je iedere wedstrijd ‘aan staan’, vanaf de eerste minuut.”

Vooral dat laatste miste de oefenmeester in het treffen met FC Utrecht. “Ik zag een enerverende wedstrijd, waarin de tegenstander de ruimtes klein maakte. Dat hebben ze goed gedaan. Maar met alle respect voor FC Utrecht, wij waren niet vanaf het begin scherp. In de eerste tien minuten kregen we twee honderd procent kansen, maar die missen we. Uiteindelijk hebben we meer intensiteit in de wedstrijd gekregen en alles gegeven, maar je moet het vanaf de start doen. Dat heb ik bij de ploeg gemist vandaag.”

Aanbevolen
Tadic: ‘We dachten er een beetje te makkelijk over en dat kan niet’

Waar tegenstanders als Cambuur en Fortuna Sittard recent nog dienden als kanonnenvoer, vond het FC Utrecht van René Hake wél het recept om het Ajax lastig te maken. De Amsterdammers hadden op hun beurt moeite om gevaar te stichten, wat niet heel verassend is als je bedenkt dat FC Utrecht na Ajax de minste tegengoals kreeg in de eredivisie. Toch zocht Ten Hag de oorzaak voor het puntenverlies vooral bij zijn eigen ploeg.

“We herkenden net niet wanneer we in bepaalde ruimtes moesten lopen om aan de bal te komen en het FC Utrecht lastig te maken. Daar hadden vooral onze creatievelingen meer uit kunnen halen. Nu zetten we wel druk op de tegenstander, maar creëerden we te weinig.”

Na rust veranderde het spelbeeld niet wezenlijk. “FC Utrecht ging steeds meer geloven in een resultaat en kwam er eigenlijk helemaal niet meer uit. Die ene keer dat ze er wel uitkwamen, resulteerde dat ook nog in een tegengoal. In de slotfase probeerden we nog van alles om de gelijkmaker te forceren en gaven we alles, maar het heeft niet geleid tot het gewenste resultaat.”

Aanbevolen
Ajax legt het na weken vol weelde af tegen FC Utrecht

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >