Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen moet basisplek zelf afdwingen: ‘Hij knokt zich wel terug’

Natuurlijk baalde Davy Klaassen zondagmiddag. Van de nederlaag tegen FC Utrecht (0-1), maar ook van zijn reserverol. De middenvelder heeft er met Steven Berghuis een geduchte concurrent voor de tien-positie bijgekregen en moet knokken voor zijn plek.

Door Jordy Haak
04 oktober 2021 - 10:32
Klaassen Utrecht 1200
Klaassen baalt van zijn reserverol, maar moet zich terugknokken. © Pro Shots

Toen Berghuis zijn contract ondertekende in de Johan Cruijff Arena, had Klaassen waarschijnlijk ook niet voorzien dat de zomeraanwinst een switch zou maken van de rechtsbuitenpositie naar een rol als tien. Al kwam die positiewisseling mede tot stand doordat Klaassen zelf geblesseerd raakte.

Berghuis werd gezien als de logische vervanger en maakte in de afgelopen weken indruk met goals en assists. Het gevolg is dat Klaassen – ook nu hij weer fit is – voorlopig genoegen moet nemen met een rol als invaller. Voor de camera van ESPN gaf de middenvelder aan daar niet blij mee te zijn. Hij wil zelf ook ‘gewoon’ spelen en een bijdrage leveren aan de teamprestatie.

Logisch, dat wil iedere voetballer. Toch benadrukt Erik ten Hag op de persconferentie dat Klaassen zijn plekje in de basiself zelf moet terugverdienen. “Davy is een tijdje geblesseerd geweest, maar gelukkig nu hersteld. De afgelopen twee wedstrijden startte hij vanaf de bank. Zoals iedere goede voetballer verwacht hij dat hij speelt, maar hij weet ook dat hij moet strijden voor zijn plek,” aldus Ten Hag, die overigens denkt dat dit wel goed komt met de mentaliteit van Klaassen.

Aanbevolen
Ten Hag wil Antony niet opbranden: ‘Dan gaat het lampje uit’

“Davy kennende, die heeft zoveel weerbaarheid. Die knokt zich wel terug,” vervolgt de hoofdcoach, die constateert dat het tegen FC Utrecht ook niet goed liep met Klaassen én Berghuis binnen de lijnen. “Dat had ditmaal in ieder geval niet het gewenste effect. Dat is duidelijk. Daar verwachten we wel meer van, maar dat het nu niet liep heeft waarschijnlijk met meerdere factoren te maken.”

“Davy kwam erin en vrij snel daarna kregen we een tegengoal. Dan moet je iets gaan creëren tegen een Utrecht dat er steeds meer in gaat geloven. Dat is moeilijk. Toch was hij nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een voorzet van Antony ging helaas net over,” besluit Ten Hag.

Aanbevolen
Alles en iedereen in fotoverslag van Ajax - Utrecht terug op aarde

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >