Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Regeer maakt onwijs leerzame vlieguren bij Jong Ajax

Youri Regeer (17) voelt zich sinds enkele maanden bij Jong Ajax als een vis in het water. Wat betekent dat voor de tweede seizoenshelft? ‘Momenteel ben ik gewoon heel goed onderweg’.

13 januari 2021 - 15:43
Regeer 1200
De overstap van de Ajaxjeugd naar de Keuken Kampioen Divisie is een flinke! © Ajax Images

Jong Ajax was in de eerste seizoenshelft geregeld een zeer Jóng Ajax, met een behoorlijk aantal spelers van zeventien en achttien jaar. Als je kijkt naar de combinatie van meeste speelminuten gekoppeld aan jongste leeftijd, dan voert Regeer dat lijstje probleemloos aan, voor zijn talentvolle leeftijdsgenoten Devyne Rensch en Naci Ünüvar.

Hoe ervaarde Regeer de overstap vanuit de jeugd naar het profvoetbal in de Keuken Kampioen Divisie? “De overstap was vooral op fysiek vlak wennen. Ik leer bij Jong Ajax fysiek mijn mannetje te staan. Daar heb ik later op het hoogste niveau veel aan.”

Hij noemt dat punt niet voor niets. In de Ajaxjeugd ervaarde hij te weinig fysieke weerstand na zijn overstap van ADO Den Haag naar Amsterdam in 2017. Hij kwam in een totaal andere wereld terecht, terwijl hij in Den Haag moest vechten voor de punten.

“Hoe je won, maakte bij ADO eigenlijk niet uit. Bij Ajax moet je ook arbeid leveren, maar daarnaast moet je met mooi voetbal zien te winnen. Vaak is het kwaliteitsverschil met de tegenstander te groot, waardoor je in wedstrijden weinig in fysieke duels komt.”

Dat is in de Keuken Kampioen Divisie dus wel anders en Regeer is niet de eerste jongeling die dat punt benoemt. Vlieguren maken in een wisselvallig draaiende ploeg is voor de Zandvoorter het devies.

De middenvelder is zelfverzekerd, maar ook zelfkritisch. “Op het veld werk ik aan mijn kijkgedrag, beter openstaan en mijn eerste aanname. Fysiek moet het dus ook beter. Ik doe veel krachttraining en let goed op mijn voeding. Bij Ajax is dat goed geregeld, maar thuis heb je soms de neiging om wat te pakken. Dat kan, maar niet te vaak. Dat procentje maakt het verschil of je de top haalt of de absolute top.”

Het hele interview met Regeer lees je in magazine Ajax Life nummer 5. Deze viel eerder bij onze leden op de deurmat. Het magazine ook ontvangen? Voor 14 euro scoor je al een halfjaarlidmaatschap. Sluit je dus snel aan!

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >