Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kappers balen flink van voetballers met frisse kapsels

Hoe is het met jouw kapsel? Was je nog net voor de lockdown naar de kapper geweest of had je pech? Je zult toch nog echt effe moeten wachten. Veel voetballers showen echter hun nieuwe coupes en dat is tegen het zere been van veel Nederlandse en Duitse kappers.

13 januari 2021 - 14:24
Antony Blond 1200
Is hier een kapper aan te pas gekomen of zelf gedaan? © Ajax Images

Het kan je niet ontgaan zijn dat David Neres lekker aan het experimenteren is geslagen met zijn haardracht. Dat geldt ook voor Antony, die tegenwoordig blondharig is. Of hier kappers aan te pas zijn gekomen, is nog maar zeer de vraag, maar feit is dat veel kappers balen van de ‘frisse kapsels’ van veel profvoetballers. Dit maken we op uit een artikel van het NRC.

De boosheid richt zich overigens niet alleen op voetballers, maar ook op televisiesterren. De Duitse kappersbond liet weten te balen van al die tot op de millimeter geschoren koppies van veel spelers. “Kapsels die alleen door professionele kappers met professionele apparatuur gekapt kunnen worden,” zo weet de bond zeker. 

Terwijl de ‘normale man en vrouw’ moeten wachten tot ze weer eens naar de kapper mogen, lijken de regels voor voetballers niet te gelden, zo oordelen kappers. En dat terwijl voetballers maatschappelijke rolmodellen zijn voor de jeugd. Met vers geknipte kapsels geven zij niet het goede voorbeeld, zo is de gedachte.

Nou vragen wij ons af hoeveel Ajacieden erbij willen lopen als Neres. De Braziliaanse aanvaller loopt momenteel met een soort palmboom op zijn hoofd en deelde zijn nieuwe haardracht op Instagram. Quincy Promes was er snel bij om Neres te waarschuwen voor ‘veel grappen’ op de training.

De Nederlandse kappersvereniging kan er in elk geval niet om lachen. "Een doorn in het oog,” noemt de vereniging de voetballers die hun verse kapsels showen op socials. En dat in coronatijd.

Een woordvoerder tegenover het NRC: “Bij voetballers en televisiesterren zien we regelmatig dat de coupes er goed bijgeknipt goed uitzien. Dat is extra zuur voor onze leden die niet in aanmerking komen voor een financiële steunregeling, maar wel dicht zijn. Sommige kappers kunnen daardoor de hypotheek, huur of boodschappen niet meer betalen. Dat is schrijnend.”

Wel is de kappersvereniging te spreken over Mark Rutte. “Ik zag wel dat onze premier aan een knipbeurt toe is - zo hoort het. Wij zien liever alleen maar uitgegroeide en warrige kapsels op televisie.” In het kader van warrig moet het nieuwe haar van Neres wel in de smaak vallen bij de kappersvereniging.

Ook in Duitsland wordt de soep heet gegeten, want in een open brief roepen kappers de Duitse voetbalbond DFB op om ‘solidariteit te tonen en stelling te nemen tegen de illegale arbeid.’ Fris gekapte voetballers zouden de branche onder druk zetten. Zowel in Nederland als in Duitsland moeten kapsalons hun deuren stijf gesloten houden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >