Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heerschop verhaalt in Ajax Life podcast 9 over magisch handtekeningenschriftje

Een nieuw jaar, dus ook een nieuwe Ajax Life podcast. Oh jazeker! En met toppermaand januari gaande is er natuurlijk genoeg om te bespreken. Transfers, Sébastien Haller, de huidige beleving rond topwedstrijden én het Ajaxgevoel van cabaretier Peter Heerschop.

13 januari 2021 - 09:41
Heerschop 1200
Volgens Heerschop was Ajax in een vol stadion nooit zo slap begonnen tegen PSV. © Pro Shots

Ja, want zelfs de minister van Enthousiasme, Peter Heerschop, is in deze coronatijden een beetje van slag. Het voelt anders, zonder de zindering in het stadion, de magie van de tribune. Daniel Dekker en Amber Roner horen desondanks dat Peters passie voor Ajax nog steeds hevig brandt. En ze hebben het natuurlijk over PSV, Sébastien Haller, over de komende klassieker, over transfers en nog veel meer.

Heerschop belt in en vertelt hoe hij Ajax - PSV (2-2) beleefde. “Uiteindelijk kwam ik met een heel goed gevoel uit de wedstrijd. Maar toch is er een soort vervlakking. Ik leef natuurlijk mee, maar het is toch anders. In het stadion hoor je er écht bij. Dat gehos eromheen, dat alles in je lichaam wordt opgenomen, weet je wel… Ik voel nu een afstand waar ik helemaal niet op zit te wachten!”

Ajax begon slecht aan het duel met PSV. Slap ook. Volgens Heerschop was dat in een vol stadion nooit gebeurd. “Nee, ze begonnen weifelend, dat gebeurt niet als het stadion er vanaf minuut één en tijdens de warming-up achter staat. Als je als speler dan die deinende menigte ziet, dan begin je toch anders aan de wedstrijd.”

De liefde voor Ajax begon bij een klein Petertje al vroeg. Hij graaft in zijn geheugen en komt uit in andere tijden. “Het was de magie van de jaren 70. Toen was ik een jaar of tien. We waren onverslaanbaar. Alles kon. We hadden Cruijff, Keizer, Suurbier, Swart, Neeskens. Ik werd als klein jochie in mijn Ajaxpyjama op de bank gezet en dan gebeurde er iets in ons gezin. Samen voetbal kijken. Als het tegenzat dan ging ik bang op de gang zitten en dan kwam ik na vijf minuten terug en hoopte ik dat Ajax gescoord had.”

Andere tijden waren het ook als het gaat om openbare trainingen. “Mijn vader kon mij niet gelukkiger maken op momenten dat hij vroeg: 'Zullen we naar de training van Ajax gaan kijken?' Daar stond ik dan op de parkeerplaats naast het stadion. Met mijn handtekeningenschriftje. Dan kon je gewoon naast de auto van Johan Cruijff om een handtekening vragen. Een totaal magische wereld. Al die sterren liepen daar gewoon in 3D en ze waren benaderbaar. Ik had alle handtekeningen!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >