Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes heeft zin in januari vol toppers: ‘Alle vertrouwen in deze maand’

Quincy Promes heeft heel wat hectiek achter de rug en mogelijk voor de boeg, maar op sportief vlak moet het vizier toch echt op Ajax. Daarmee begon hij goed, want hij scoorde tegen PSV (2-2) en kreeg achteraf de complimenten van zijn trainer.

13 januari 2021 - 08:09
Promes 1200
'We hebben nog een appeltje met FC Twente te schillen!' © Ajax Images

Erik ten Hag was van mening dat Promes (29) één van de Ajacieden was die opstond, nadat de ploeg al vroeg tegen een 0-2-achterstand aankeek. Er moest een knop om in het veld en na de 1-2 van Promes ging Ajax op standje ‘terug knokken’ met een 2-2- gelijkspel als resultaat. En een behouden koppositie.

Promes was in elk geval blij met de woorden van zijn coach. "Dat is een groot compliment. Je probeert op het veld een verlengstuk te zijn van de trainer. In zulke grote wedstrijden hebben we leiders nodig. Of ik dat ben of Nico Tagliafico of Dusan Tadic; we hebben iedereen nodig," stelt hij op de clubsite.

"We bleven geloven in onszelf en wisten dat we onze kansen zouden krijgen. Ik vind het knap dat we nog 2-2 hebben weten te maken en dat zelfs de 3-2 nog in de lucht hing."

De confrontatie met de Eindhovenaren was de start van een spectaculaire januarimaand, waarin veel zal worden bepaald. Donderdag volgt FC Twente-uit en zondag speelt de ploeg de klassieker in eigen huis. Ook treffen Promes en zijn medespelers AZ nog twee keer de komende weken; in de competitie en in de KNVB-beker.

"Ik heb alle vertrouwen in deze maand. We voelen ons goed, spelers worden weer fit en we hebben er met Sébastien Haller een aanwinst bij. Hij bracht tegen PSV heel veel bravoure en rust in het team. Dat hadden we nodig."

Waar veel Ajacieden al reikhalzend uitkijken naar Ajax - Feyenoord van zondag, is het vooral zaak om het vizier goed te richten op donderdagavond. Dan staat de uitwedstrijd tegen FC Twente op de rol en dat is een serieus lastige en belangrijke pot.

En dat FC Twente een bananenschil kan vormen, werd eerder dit seizoen al pijnlijk duidelijk in eigen stadion. Toen won de ploeg uit Enschede brutaal met 1-2. Precies zo’n scenario wil je niet en daar is Promes zich terdege van bewust.

"Ze hebben een gevaarlijke aanval. Het team heeft een goede balans tussen ervaring en jonge talenten. We hebben nog wel een appeltje te schillen met FC Twente. Sportieve revanche is altijd leuk. Daarnaast hebben we de punten hard nodig."

Danilo Pereira, Vaclav Cerny, Queensy Menig, Kik Pierie. Het zijn allemaal bekende namen in Amsterdam. Spelers die het bij Ajax niet redden of eerst nog elders ervaring tanken. In de Grolsch Veste gedijt het viertal prima.

Promes snapt dat wel, want beleefde er zelf mooie tijden. "Ik ben daar toch een soort van doorgebroken. Het is een club die me altijd bij gaat blijven. Ik kan terugkijken op een mooie periode daar."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >