Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Terugkeer van belangrijke pion Mazraoui doet Ten Hag goed

Het bleef misschien weer eens een beetje onder de radar. Zoals wel vaker. Maar Noussair Mazraoui heeft een dijk van een wedstrijd gespeeld. De rechtsback was een van de eersten die zich tegen PSV (2-2) onttrok aan de malaise en liet zien waarom zijn terugkeer zo belangrijk is voor Ajax.

11 januari 2021 - 16:01
Mazraouiterugcar
Het was niet de simpelste wedstrijd om in terug te keren. © Pro Shots

Ook Mazraoui kwam tijdens de eerste twintig minuten niet in het stuk voor, maar de voorzet die hij in huis had op Dusan Tadic (paal) was een eerste glimp dat Ajax zich nog niet gewonnen gaf. En de sterke tweede helft was ook deels dankzij het puike spel van de rechtsback.

“Vleugelverdedigers zijn heel erg belangrijk, in heel veel opzichten en zeker tegen PSV. Je moet in zo'n wedstrijd ongelooflijk veel lopen. Hij heeft veel gegeven. Een fitte Nous kan nóg meer, geloof me, maar op een gegeven moment was het helemaal leeg,” aldus Ten Hag in gesprek met Ajax Life.

Dat zagen we in de 79ste minuut toen de teruggekeerde Mazraoui – terwijl het spel stillag – languit op de grond ging liggen om bij te komen. Devyne Rensch maakte zich ondertussen al klaar om hem af te lossen. En wellicht ook te verlossen, want de tank was leeg. Helemaal leeg. Het was op.

De reden van de afwezigheid van Mazraoui in de laatste wedstrijden voor de winterstop schuilt in overbelasting. De rechtsback kwam nog wel in actie tijdens een aantal belangrijke wedstrijden, maar was zeker niet honderd procent fit en liet zich geregeld vervangen door Sean Klaiber.

“Van overbelasting is geen sprake meer, maar we moeten wel waken voor een terugslag. Het wordt de komende weken zaak om goed te sturen welke belasting hij aankan. Daar heeft-ie zelf ook een belangrijke rol in, door aan te geven wat wel en niet kan. Maar we hebben hem nodig. Dat is helder,” vervolgt Ten Hag zijn uitleg over de fysieke staat van Mazraoui.

“Als je vier of vijf weken geen wedstrijd hebt gespeeld, is het vrij lastig om gelijk weer aan te haken. Op wedstrijdniveau. Dan is het vervelend als je gelijk een topwedstrijd speelt, want dat brengt een andere, hogere intensiteit met zich mee.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >