Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag looft Tadic en Tagliafico, pleit Antony vrij

Teamspirit en een uur goed veldspel. Dat is wat Ajax behalve een puntje meeneemt uit de topper. De Ajacieden knokten zich onder aanvoering van Dusan Tadic en Nico Tagliafico terug tot naast PSV en daar heeft de trainer complimenten voor over.

11 januari 2021 - 13:52
Nicoooospiritcar
Ajax verbeet de pijn van een achterstand en richtte zich op. © Pro Shots

Het elftal Ajacieden werd in de openingsfase volledig ontmanteld door de uitdager, die zijn zinnen had gezet op het veroveren van de koppositie. Dat wist Ajax te voorkomen. Gelukkig maar. En slechts ternauwernood. Omdat de grote meneren besloten op te staan.

Zoals het de eerste twintig minuten ging, kon het niet langer. En dat wensen we ook niet opnieuw te zien. Voor Tadic en Tagliafico was de maat als eerste vol en toen zij zich eenmaal in de wedstrijd hadden geknokt, volgde ook de rest. Niet vanzelf, maar er werd wel gevolgd.

“We hebben onze rug gerecht en er zat goede spirit in de ploeg, aangevuurd door Nico en Dusan. Zij kregen de rest mee en toen werd het niveau stukken beter,” aldus Erik ten Hag, die eerder al aangaf zijn zegeningen te tellen na het gelijkspel (2-2).

Tagliafico en later ook Sébastien Haller lieten zien wat je kunt bereiken door simpelweg je voet uit te steken, want als dat niet was gebeurd, was uit de situaties direct voorafgaand aan de 1-2 en 2-2 nooit een doelpunt gevallen. Zo zie je maar wat een beetje spirit voor een ploeg kan opleveren.

Ten Hag wilde niet te zwaar tillen aan het balverlies van Antony, waaruit de tweede tegentreffer voortkwam. Het moment was voer voor kwade tongen die beweren dat de Braziliaan nog lang geen grote speler is, maar de meerwaarde van Antony is ongekend.

Dat bewees hij door de 2-2 binnen te werken en keer op keer langs zijn directe tegenstander, Philipp Max, te rennen. De veelgeprezen vleugelverdediger van PSV had geen antwoord op Antony en zag zichzelf veel vaker terug in de achtervolging dan hem lief was.

Hoe dan ook, Ten Hag nam het dus op voor Antony. “Antony had beter in de diepte kunnen sprinten in plaats van zich aan te bieden. Maar als hij zich aanbiedt, moet niet het hele elftal eroverheen duiken. Dan ligt het helemaal open... zoals je kon zien.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >