Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Lockdownvriendelijk potje

Ik had al een vermoeden, maar nu weet ik het zeker. Het stadion is bij Ajax - RKC veel belangrijker dan tijdens Ajax - PSV. Weer zo'n inzicht dankzij die vermaledijde lockdown.

11 januari 2021 - 13:20
Stoeltjeajapsvcar
Antony laat je ook thuis opspringen van je stoel. © Pro Shots

Eindelijk weer, zo'n potje waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Een interessante wedstrijd waarbij je haast vergeet dat je er niet bij bent. Neem me niet kwalijk. Ik had het natuurlijk ook gewoon het liefst van de tweede ring willen zien.

Maar wedstrijden van dit niveau en deze entertainmentsgraad beklijven zelfs door er alleen wat appjes over te lezen. Daar hoef je, bij wijze van spreken, helemaal niet bij te zijn.

Ik kan het weten, want een van de de weinige thuiswedstrijden die ik de afgelopen jaren, pre-covid, heb gemist was tegen Olympique Lyon. De aanloop naar die Europese finale. Ik zat in een theaterzaal, op een ander rood stoeltje.

Zo nu en dan naar mijn schermpje te turen. Ik had maanden daarvoor iemand de kaartjes cadeau gedaan, kon er niet onderuit. Dit betekent niet dat ik baalde van het resultaat of het weergaloze spel. Die wedstrijd staat nu ook gewoon in mijn geheugen gegrift.

Een interessante wedstrijd waarbij je haast vergeet dat je er niet bij bent

Tegen RKC is dit onmogelijk. Daar moet je bij zijn. Zonder de gang naar de tribune, het gezeik, de slechte grappen, het hooghouden van de mascotte, het clublied, blijft alleen dat potje over. Met wat geluk zie je dan wat florerende Ajacieden. Met alle respect naar RKC, maar het zal per definitie geen Ajax - PSV worden, los van de uitslag.

Deze wedstrijd dreef de lockdownellende wat weg. De leegheid was wat minder zichtbaar. Leuk voetbal, spanning, twee ploegen die echt wat kunnen. Wat kan voetbal op televisie toch leuk zijn. Uiteraard nog lang niet zo tof als erbij zijn, maar het gemis vertroebelt wat.

Ik snap dat een kaartje voor Ajax - ADO nu niet direct duurder zal worden dan een affiche in de Champions League. Dat Ajax - VVV niet de reden zal worden om een seizoenkaart te nemen. Het is wel iets om te onthouden als ik iemand een theatervoorstelling cadeau doe.

Even checken of Ajax dan niet thuis tegen een degradatiekandidaat moet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >