Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

'Klaas, ik wil iets met je afspreken'

Ik neem jullie mee naar vorige week woensdag. Op Facebook zie ik een advertentie van Ajax voorbijkomen. “Bestel nu het thuis- of uitshirt met 40% korting.” Het bericht triggert mij en voor ik het doorheb, ben ik op de site met een uitshirt voor me.

19 januari 2021 - 08:47
Huntelaar Blog 1200
Klaas draagt dit uitshirt niet meer, Chris wel... © Pro Shots

Door Chris Donlou

Je kunt je shirt zelfs gratis bedrukken, lees ik. Nu ben ik bijna 35 jaar oud en eigenlijk van mening dat een speler op je rug op die leeftijd niet meer kan, maar goed, als het gratis is weet ik nog wel iemand die ik als ode op mijn rug wil.

Huntelaar, bezig aan zijn laatste halfjaar bij Ajax en een man die ons zo vaak heeft doen juichen. Daarvoor mag je best een keer van je principes afstappen. Een paar uur later sijpelen de eerste geruchten door op Twitter. “Schalke 04 heeft interesse in Huntelaar”.

Ik moet lachen om het bericht. Allemaal leuk en aardig, maar die gaat gewoon bij ons zijn carrière afsluiten. Naarmate de uren verstrijken, worden de berichten serieuzer en 'The Hunter' schijnt er wel voor open te staan.

Wacht eens even! Dit is niet helemaal de bedoeling, denk ik. Rationeel ga ik op zoek naar argumenten om mezelf gerust te stellen. Gaat Klaas Jan in een ploeg spelen die veertig meter van de vijandelijke goal speelt? Kan zijn lichaam het nog aan om wekelijks te spelen? Wil hij zijn carrière beëindigen met een degradatie?

Ergens deze week valt mijn Ajaxshirt op de mat met ‘Huntelaar 9’ achterop

Nadat KJH ons op donderdag met zijn 120e en 121e competitiedoelpunt voor Ajax weer eens van puntenverlies heeft gered, wordt hij geïnterviewd bij ESPN door Hans Kraay jr. Ik zie iemand voor de camera staan die intern wordt verscheurd door de keuze tussen zijn twee grootste liefdes. Hier komt weinig ratio bij kijken.

Schalke 04, zijn andere liefde, is in nood en Huntelaar wil helpen. Het interview raakt me en ik hoor tussen de regels door; ik wil weg. Maandag ging de kogel door de kerk. 'The Hunter' gaat zijn laatste halfjaar op jacht naar doelpunten in Gelsenkirchen.

Ergens deze week valt mijn Ajaxshirt op de mat met 'Huntelaar 9' achterop. Klaas Jan, als je dit leest, wil ik iets met je afspreken. Ik baal enorm dat je vertrekt, maar mocht je het flikken en jullie handhaven je, dan koop ik een mooi blauw Schalke-shirt. Uiteraard met jouw naam achterop!

Bedankt voor alles wat je voor Ajax gedaan hebt en happy hunting in de Bundesliga.

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >