Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft met Haller de zo vurig gewenste spits binnen!

Kijk eens aan, Ajax is een spits rijker! En wat voor eentje. We hebben het uiteraard over Sébastien Haller. De club was tijdens de jacht op de aanvaller bereid om zijn transferrecord te verbreken. Het is de bedoeling dat Haller zondag gelijk aan de aftrap verschijnt, als PSV op bezoek komt.

08 januari 2021 - 09:30
Hallerbinnencar
We kunnen niet wachten om Haller in het rood/wit van Ajax te zien. © Pro Shots

Eigenlijk al vanaf het moment dat Kasper Dolberg geblesseerd en uit vorm raakte, is Ajax op zoek naar een goede en definitieve oplossing voor de spitspositie. Hopelijk is die oplossing nu gevonden met het aantrekken van Haller.

De international van Ivoorkust komt over van West Ham United, dat een kleine anderhalf jaar geleden nog krap 50 miljoen euro voor hem op tafel legde. Ajax geeft met 22,5 miljoen euro ongeveer de helft hiervan uit. Haller is grappig genoeg voor beide clubs de duurste aankoop ooit.

De 26-jarige Haller, die 1,90 meter lang is en fysiek echt sterk, maakte al furore in de eredivisie. Toen bij FC Utrecht. Hij is inderdaad een oude bekende van Erik ten Hag, maar er zijn weinig oude bekenden van de trainer die aan de top geroken hebben voordat ze hem volgden naar Ajax.

Haller was tussen 2017 en 2019 een van de sensaties van de Bundesliga en wist met het sterke Eintracht Frankfurt de DFB-Pokal te winnen en ook reikte hij tot de halve finales van de Europa League. Hopelijk verovert hij de komende 4,5 jaar bij Ajax wat meer prijzen, want zijn erelijst is nog wat karig.

De gemiddelde Ajacied zal dankzij de komst van Haller met meer vertrouwen toeleven naar de topper tegen PSV, waarin de koppositie op het spel staat. Ajax maakte in december een nogal aangeslagen indruk en zag deze week met Klaas Jan Huntelaar ook zijn laatste fitte spits afhaken.

Haller voetbalde dit seizoen nog zestien wedstrijden voor West Ham United, waarin hij drie keer doel trof, en is dus topfit. Aangezien de transfer door Ajax voor vrijdag 12.00 uur is aangekondigd, rekenen wij erop dat Haller staat ingeschreven en dus van de partij is. Hopelijk heeft hij snel een klik met onder meer Antony en Dusan Tadic.

We gaan het zien, we zijn benieuwd, kom maar op! We hebben Haller al toegevoegd aan Ten Hags elf, dus open/installeer onze app en maak jouw ideale opstelling!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >