Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over verdeling selectie: 'Beide spelersbussen zijn even belangrijk'

We gaan weer voetballen! En omdat het nog steeds coronatijd is, gaan er veel zaken rondom de wedstrijd anders dan we zijn gewend. Het Kasteel is zondag een stuk minder vol en de selectie van Ajax moet worden verspreid over twee spelersbussen, maar Erik ten Hag maakt geen onderscheid.

11 september 2020 - 15:42
Hagspelersbussencar
Ten Hag zit zondag in de eerste spelersbus. © Pro Shots

De trainer van Ajax staat te boek als een man die emoties bij voorkeur probeert uit te schakelen en overal over nadenkt. Dat zal ook wel moeten, juist omdat er in coronatijd veel dingen anders gaan. De mentale voorbereiding op een wedstrijd als Sparta-uit wordt belangrijker dan ooit, net als het voldoen aan de regels.

Om aan de regels te voldoen, moet de wedstrijdselectie worden verdeeld over twee bussen. Ten Hag is min of meer van plan de basiself en de wissels bij vertrek in Amsterdam van elkaar te scheiden. "Je zegt het inderdaad al: we hebben er inderdaad over nagedacht. En de indeling die je schetst, wordt 'm ook in grote lijnen," aldus de trainer tegenover Ajax Life.

"Dat lijkt me ook logisch, zoals de technische staf evengoed wordt verdeeld over de eerste en tweede bus, maar zonder hier 'belangrijkheid' aan te geven. Beide bussen zijn even belangrijk, uiteindelijk moet je één team zijn."

Ten Hag besteedde richting de eerste oefenpotjes al extra aandacht aan de mentale voorbereiding van zijn spelers en blijft dit doen. Verder hoefde hij weinig bij te schakelen. "Het was bij de eerste wedstrijd wel eventjes wennen, maar dan vooral organisatorisch: hoeveel mensen mogen er in het kleedkamergebied? Andere lessen hadden we al gehoord via competities die wel zijn afgemaakt."

Je kunt hieronder meer lezen over de specifieke 'mentale voorbereiding' die Ten Hag toepast.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >