Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax komt na passen en meten tot 13.000 gevulde stoelen

Het is leuk dat er werd afgetrapt in de eredivisie, maar voor een beetje Ajacied begint het zondag pas echt. Dan staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegen RKC Waalwijk. Het is Ajax gelukt om na veel passen en meten 13.000 kaartjes in omloop te brengen.

15 september 2020 - 12:59
Eerstelotingcar
Heb je meegeloot? Dan is één van de eerste drie thuisduels prijs! © Pro Shots

Ajax mag van de gemeente 15.800 supporters ontvangen, maar zo veel stoelen zijn er tijdens de eerste thuiswedstrijd nog niet bezet. De club houdt zich zeer strikt aan alle protocollen en voorschriften, onder meer door supporters op anderhalve meter van elkaar te plaatsen.

Ajacieden die deel uitmaken van hetzelfde huishouden mogen wel bij elkaar kruipen, waardoor er zondag om 16.45 uur zo'n 13.000 stoeltjes bezet zijn. Dit protocol geldt voor de wedstrijden tegen RKC, Vitesse en sc Heerenveen. Daarna volgt een evaluatie van de club en gemeente Amsterdam.

Dit zijn toch drie thuisduels in plaats van de genoemde vier? Klopt. En dat betekent goed nieuws voor Ajacieden die staan te trappelen om de tribune weer te bevolken. Doordat een deel van de supporters aangaf niet mee te doen aan de loting, kan iedereen die wel meedeed één van de eerste drie thuiswedstrijden bezoeken.

Het blok van vier is een blok van drie geworden. Na de eerste drie thuisduels volgt zoals gezegd een evaluatie, waarbij de ontwikkelingen op het gebied van coronabesmettingen niet worden vergeten. Dit alles zal gebeuren in nauw overleg met de gemeente en GGD. Gezondheid is en blijft prioriteit.

Niemand weet wat er in de herfst precies mogelijk is, maar hopelijk kan een deel van de supporters bij de vierde thuiswedstrijd van het seizoen voor de tweede keer naar binnen en gaat de capaciteit opnieuw omhoog. Dit laatste is natuurlijk het ideale scenario, waarbij we nu totaal niet kunnen voorspellen of dit ideaalplaatje straks nog realistisch is.

Voor nu komt het voor de deelnemers aan de loterij neer op het verversen van de mailbox om te horen welke van de eerste drie duels mag worden bezocht. Voor wedstrijden waarbij supporters en zakelijke relaties niet naar binnen kunnen, wordt op een later moment compensatie aangeboden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >