Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Finidi presenteert zich als beste ijshockeyer van Nigeria

We hebben weer wat lolligs opgeduikeld uit de krochten van YouTube. We nemen jullie mee terug naar 1993 en schakelen in bij het programma TV Sport. Een nog jonge Hansie Hansie Kraay junior heeft twee Ajacieden bij zich voor een gesprekje: Jari Litmanen en Finidi George. Het duo zit gemoedelijk naast elkaar op een bankje. Andere tijden mensen, andere tijden...

24 april 2020 - 11:13

Het is slechts een kort fragment, maar toch zegt het weer zo veel over hoe tijden zijn veranderd. Dit soort televisie kan vandaag de dag echt niet meer gemaakt worden. Stel je bovenstaand fragment voor, maar dan met modernere kleding en met Hakim Ziyech en Dusan Tadic. Uitgesloten.

Mensen vinden vaak veel van Kraay junior, maar gesprekjes met spelers zijn vaak erg lollig. Ziyech is op camera bijvoorbeeld met niemand zo relaxed als met de jonge Kraay. 

De nog jongere Kraay zat in 1993 dus tegenover de eveneens piepjonge Finidi en Litmanen. Het gesprek komt uiteindelijk terecht bij ijshockey, een sport die in Finland nogal populair is. Litmanen: "Natuurlijk kan ik ijshockeyen, iedereen kan dat in Finland."

Finidi zit er – in werkelijk een fabuleuze trui – naast en hoort het allemaal aan. Tot ook hij de vraag van Hans krijgt of hij een beetje kan ijshockeyen. "Stomme vraag Hans, ik ben de beste ijshockeyer in Nigeria."

Daarna de gulle lach en zelfs het strakke gezicht van Litmanen breekt open bij de grap van z'n collega. Om de woorden kracht bij te zetten zien we het tweetal Ajacieden vervolgens op de ijsbaan. In Ajaxshirt en op ijshockeyschaatsen.

Of Finidi daadwerkelijk een begenadigd ijshockeyer is, laten we aan jullie beoordeling over, maar de voorzet op Litmanen is op maat.

Golazo!!!!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >