Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wijt tweede nederlaag Ajax aan verschil tussen goed en top

Je hebt goed. En je hebt top. Ajax is goed, Liverpool is top. Zie hier de verklaring voor de tweede minimale nederlaag (1-0), aldus Erik ten Hag. De Ajacieden wisten het Liverpool weer moeilijk te maken, maar wederom maakte een stom tegendoelpunt het verschil.

02 december 2020 - 10:11
Hagliverpooluitcar
Ten Hag ziet een goed Ajax, maar is goed ook goed genoeg? © Pro Shots

Ajax was in de thuiswedstrijd misschien nog dichter bij een positief resultaat tegen Liverpool dan op Anfield, maar de rode draad van beide wedstrijden vertoonde gelijkenissen. Ajax probeerde het heus, maar wist geen doorbraak te forceren tegen gehandicapte Reds.

Als je het negatief uitlegt, kun je zeggen dat Ajax opnieuw onderuit ging tegen een B-ploeg van Liverpool. Als je het positief bekijkt, kun je net zo goed opmerken dat Ajax aanschurkt tegen de Europese top. Want dat is een gemankeerd Liverpool natuurlijk nog steeds. Simpel zat.

“Deze wedstrijd leek op het duel in Amsterdam. Twee ploegen hielden elkaar in evenwicht en dan zijn details beslissend. Dit was onnodig. De kansen die we creëren, maken we niet. En we krijgen twee keer een doelpunt tegen na een persoonlijke fout,” aldus Ten Hag in zijn digitale analyse.

Is dit het verschil tussen goed en top? De trainer vermoedt van wel. “Ja, dit betekent dat we nog een stapje moeten zetten. We moeten nog beter,” vervolgt Ten Hag, die niet direct wilde erkennen dat Ajax over de vleugels maar tot weinig dreiging kwam.

“Er stonden twee goed georganiseerde ploegen tegenover elkaar. Ik heb van onze buitenspelers wel degelijk dreiging gezien. Neres schoot de bal tegen de paal, Antony gaf de voorzet waar Huntelaar uit op doel kopte. In een topwedstrijd creëer je nooit veel kansen. Maar bij die paar momenten waren ze wel betrokken.”

Ten Hag spotte een ander verbeterpunt, als het aankomt op de moed waar hij vooraf al over sprak. “Onze backs hadden in de beginfase wat hoger kunnen staan. Maar Liverpool speelde hier ook goed op in door de rechtsback heel laag te zetten. Het was een lange weg voor Tagliafico. Dan moet je het ook niet doen, want anders komt het veld open te liggen. Verder hebben we moedig gespeeld.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >