Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs, Ten Hag en ook Klopp nemen het op voor Onana

Liverpool-uit werd beslist door een zeldzame fout van Andre Onana. De doelman schatte een voorzet verkeerd in, waarna Curtis Jones wist te profiteren. 1-0 en weg ongeslagen status. De doelman ging er slecht op, maar weet zich gesteund door diverse andere hoofdrolspelers.

02 december 2020 - 07:45
Onanaanderencar
Een halve tel te laat doorziet Onana de situatie... © Pro Shots

Ajax deed weinig onder voor Liverpool, al voelde je wel dat de Ajacieden op de toppen van hun kunnen moesten spelen om op het scorebord gelijke tred te houden. Het had al eerder een keertje fout kunnen aflopen, maar Noussair Mazraoui redde meermaals de meubelen.

Onana verrichte nog een katachtige redding, maar van die stop zal zijn humeur niet bepaald zijn verbeterd... Het stond toen namelijk al 1-0 en we zagen hoe de keeper uit Kameroen zichzelf letterlijk en figuurlijk voor het hoofd sloeg.

“Nee, Onana heeft niets gezegd tegen zijn ploeggenoten, maar de non-verbale communicatie was duidelijk,” stipt Ten Hag aan tijdens zijn digitale persconferentie. “Dit zijn we niet van hem gewend. Andre is een geweldige keeper. Ook hij kan een keer een foutje maken.”

Ook Perr Schuurs voelde mee met zijn keeper. De verdediger weet hoe het voelt om een wedstrijd uit handen te geven op basis van een persoonlijke fout. “Het kan iedereen overkomen. Andre is een fantastische keeper. Dit overkomt hem zelden. Jammer dat het vandaag wel gebeurt.”

“Ik zag een voorzet komen en hoorde Andre 'los!' roepen. Ik denk dat hij niet had verwacht dat er nog een speler stond en de bal wilde laten laten. Het is zonde, maar dit kan ook Andre een keertje overkomen. Hij wist gelijk dat-ie fout zat, dat voel je... Als we zelf scoren, maakt het niet uit.”

Zelfs Jürgen Klopp sprak zijn verbazing uit over de flater van Onana. De manager van Liverpool weet al te goed hoe groot de gevolgen van een blunder kunnen zijn – vraag Klopp nog maar eens naar Loris Karius en de Champions League-finale – en had niet op zo'n fout van Onana gerekend.

“Eerlijk gezegd vond ik het een erg goede voorzet. De bal draaide niet direct richting de keeper. Het was een beetje tricky en negen van de tien keer wordt het een achterbal omdat niemand reageert. Maar onze speler reageerde wel.”

Onana zelf had kort na het laatste fluitsignaal op Anfield geen enkele boodschap aan de troost en lovende woorden. “Ik heb een fout gemaakt. Simpel. Het is mijn fout, ik ben verantwoordelijk. Meer kan ik niet zeggen. Door mij hebben we verloren. Ik neem alle schuld op me.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >