Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana spaart zichzelf niet in een bijzonder interview

Sport is emotie. Dat is prachtig als je wint en soms stiekem ook als je verliest. Andre Onana was ondanks zijn blunder tegen Liverpool mans genoeg om voor de camera te verschijnen. En dat was nog niet alles, de keeper was hard voor zichzelf en zat niet bepaald op medelijden te wachten.

02 december 2020 - 08:23
Onanainterviewcar
Onana is hard voor zichzelf. Omdat hij vindt dat dit moet. © Pro Shots

Normaal gesproken is Onana juist de man die zijn medespelers troost als er een fout is gemaakt. Dit zie je niet altijd op televisie, maar iedereen die Ajax wel eens een tegentreffer zag incasseren, heeft Onana ergens halverwege de eigen helft kunnen spotten om een teamgenoot te steunen.

Dit keer ging de keeper uit Kameroen in de fout, maar van een arm om zijn schouder wilde hij niets weten. Het levert bijzondere beelden op, gedraaid door Ajax TV. En voor de lens van SBS6 maakte de doelman trouwens precies dezelfde indruk.

“Of dit de beste kan gebeuren? Het kan iedereen gebeuren. En ik ben niet de beste. Dit is natuurlijk een moeilijk moment voor mij, maar ik moet dit incasseren en met mij meenemen,” aldus Onana. “Fouten maken is onderdeel van het leven, onderdeel van voetbal.”

“Soms maak je een fout, soms niet. Dit keer overkwam het mij. Ik ben compleet verantwoordelijk voor deze nederlaag. De realiteit is dat we door mij niet hebben gelijkgespeeld of zelfs gewonnen,” vervolgt Onana, die zijn geweldige redding van een paar minuten later alweer is vergeten.

“Ik sta op doel om reddingen te maken. Niet om in de fout te gaan. Ik moet heel kritisch op mezelf zijn. Ik heb veel goede dingen gedaan, maar moet mezelf blijven pushen. Dankzij mij heeft Ajax verloren. Ik moet mijn hoofd nu omhoog houden.”

De blunder van Onana hoeft gelukkig niet fataal te zijn voor de ambities van Ajax in de Champions League. Als er volgende week 'gewoon' wordt gewonnen van Atalanta eindigt het alsnog tweede in groep D. Een goed resultaat tegen Liverpool had wel iets, maar zeker niet alles veranderd aan die uitgangspositie.

“We weten wat we moeten doen,” stelt Onana. “We moeten winnen en niet weer in de fout gaan. Als ik volgende week wel foutloos blijf en we wel weten te scoren, hebben we een goede kans om door te gaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >