Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kan Ajax ongeslagen uitreeks in Champions League op Anfield in stand houden?

Soms zijn er van die dingen waar je best effe bij mag stilstaan. De uitzonderlijke reeks die Ajax ruim drie jaar geleden inzette bijvoorbeeld, uit bij OGC Nice. Het werd toen 1-1, waarna de ploeg buiten Amsterdam ongeslagen bleef in het miljardenbal.

01 december 2020 - 15:02
Nice 1200
Deze supporters waren getuige van de start van een ongekende uitreeks. © Pro Shots
Krijg je er prijzen voor? Nee. Levert het een cup op? Ook niet. Is het lekker? Oh jazeker! 

Nee, maar echt, dat is toch leuk? De ploeg van Erik ten Hag kan woensdagavond op Anfield voor de achttiende keer op rij ongeslagen blijven op buitenlandse bodem in de Champions League. Daarin zijn voorrondes meegerekend. 

Die ongeslagen reeks begon met duel in Nice, in de derde voorronde van de Champions League. Dat duel dateert alweer van 26 juli 2017. De tijd vliegt en wat is er eigenlijk veel gebeurd in die periode… Marcel Keizer stond in Nice bijvoorbeeld nog voor de gelederen.

Maar serieus hoor! Leg de selectie van toen en nu maar naast elkaar en je weet genoeg. Er is echt veel veranderd… Wat niet veranderd is? Nou, dat Ajax zijn ongeslagen reeks in de Champions League steeds maar weer verder aan het uitbouwen is.

Dolberg, Kluivert, De Ligt, Frenkie, Van de Beek, Ziyech, Schöne, Veltman en noem ze maar op. Allemaal vertrokken. Maar waar de helden van toen zijn vertrokken, staan nieuwe helden op. Met Antony, Gravenberch en de teruggekeerde Klaassen. Andere dapp’re strijders zijn er gelukkig nog: Blind, Tadic, Tagliafico en Onana.

Het begon allemaal dus in Nice, maar de beste herinneringen bewaren we natuurlijk aan sprookjesseizoen 2018/2019. Toen verbaasde de ploeg heel Europa door te laten zien wat het kon in München (1-1), Lissabon (1-1), Athene (0-2), Madrid (1-4), Turijn (1-2) en Londen (0-1).

Toch bewaren supporters vast ook uitstekende herinneringen aan de 0-3-zege in Valencia, een seizoen later. Helaas waren supporters in Londen niet welkom bij Chelsea-uit, maar ook daar was het spektakel alom: 4-4.

Lukt het Ajax de ongeslagen reeks op Anfield verder uit te breiden? Of doorbreken The Reds de schakel? Daar zijn we reuze benieuwd naar.  

Hieronder kun je de volledige ongeslagen reeks van ons aller Ajax nog eens rustig nalopen. We hopen Liverpool woensdag aan het lijstje te kunnen toevoegen.

1. OGC Nice (1-1)*
2. Sturm Graz (1-3)*
3. Standard Luik (2-2)*
4. Dinamo Kiev (0-0)
5. Bayern München (1-1)
6. Benfica (1-1)
7. AEK Athene (0-2)
8. Real Madrid (1-4)
9. Juventus (1-2)
10. Tottenham Hotspur (0-1)
11. Paok Saloniki (2-2)*
12. APOEL Nicosia (0-0)*
13. Valencia (0-3)
14. Chelsea (4-4)
15. Lille (0-2)
16. Atalanta (2-2)
17. FC Midtjylland (1-2)

* voorronde

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >