Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil op Anfield meer moed zien bij verbeterd Ajax

Liverpool-thuis is voorlopig de enige wedstrijd die Ajax in groep D heeft verloren. En zelfs dat kan de ploeg al duur komen te staan in de Champions League. Het frappante is dat Ajax werkelijk niets te verliezen heeft op Anfield en Erik ten Hag wil hier een gezonde portie bluf aan koppelen.

30 november 2020 - 20:40
Hagmoedliverpoolcar
Ten Hag verwacht een gezonde portie bluf bij zijn mannen. © Pro Shots

De wereld zag er rond het openingsduel (0-1) van de groepsfase voor de gemiddelde Ajacied heel anders uit. Er waren volop twijfels over het potentieel van de ploeg en toen Mohammed Kudus geblesseerd verdween uit de 4-4-2-formatie was het alsof alle geloof wegviel.

Althans, zo voelde het bij de supporters die televisie keken. Niet eens zozeer op het veld, want Ajax bleef redelijk op de been tegen Liverpool. Maar wie weet was er veel meer mogelijk geweest als er iets meer moed was getoond, stelt Ten Hag met de kennis van nu.

“Er liggen kansen als we ons eigen spel spelen. Dat gaan we ook proberen te doen. We weten dat er van Liverpool een grote mate van pressie komt. Daarom moeten we goed achter de bal zijn. Als we dat zijn, moeten we daarna de ruimte achter de laatste linie benutten,” zo keek Ten Hag alvast vooruit naar de dag van morgen.

“Als we iets moediger waren geweest, had er meer ingezeten. Maar we slaagden er niet in om onze kansen af te ronden. Met iets meer moed hadden we nog meer kansen kunnen krijgen,” vervolgde Ten Hag.

Het zal de trainer deugd doen dat Davy Klaassen, die een poosje later aanschoof tijdens het virtuele persmoment, grapjes maakte over zijn tripje naar Liverpool. Hij vloog dit keer 'gewoon' samen met zijn teamgenoten naar een Europees uitduel. Dat is wel even iets anders dan met een privévliegtuig naar Denemarken gevlogen worden.

“Ik vond het wel lekker met mijn eigen vliegtuigje. Dat was best fijn,” grapte Klaassen. Precies die gezonde portie bluf, noem het Amsterdamse zelfverzekerdheid, wil zijn trainer dus graag tussen de lijnen zien. Wie weet wat er dan mogelijk is.

Want terwijl Liverpool wordt geplaagd door blessures en absoluut niet de luxe heeft om spelers te sparen, is Ajax beter en beter gaan voetballen. Het werd zelfs een doelpuntenmachine. “We zijn zeker beter op elkaar ingespeeld. Onze vorm is groeiende en het team presteert ook beter.”

Ten Hag is ook zeker niet van plan om zich met Ajax in te dekken. “Als we tactisch iets verzinnen, wil ik het zeker geen aanpassen noemen. We denken meer vanuit de gedacht: hoe kun je je eigen voordeel vergroten?”

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >