Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spanning in CL-groep Ajax kruipt opnieuw richting kookpunt

Het goede nieuws is dat Ajax met 3-1 heeft gewonnen van FC Midtjylland. Er zijn in totaal zes punten gepakt tegen de Deense zwakke broeder. Het 'slechte' nieuws is dat Ajax ondanks beide zeges gedeeld tweede staat in groep D. Het belooft nog erg spannend te worden.

25 november 2020 - 23:54
Standvanzakendcar
Wie springt in groep D het hoogst? © Pro Shots

Voor het derde seizoen op rij heeft Ajax minstens zeven punten na vier groepsduels in de Champions League, maar levert het ook voor de tweede keer kwalificatie op voor de achtste finales? Dat is nog maar de vraag, want het kan alle kanten op. Spannend!

Terwijl Ajax met 3-1 won van Midtjylland, kreeg Liverpool thuis verrassend met 0-2 klop van Atalanta. De ploeg uit Bergamo houdt daardoor voorlopig gelijke tred met Ajax, terwijl het een waarschijnlijke winstpartij tegen Midtjylland – en drie belangrijke punten – tegoed houdt.

Liverpool, Ajax en Atalanta lijken elkaar weinig te ontlopen, maar slechts de nummer één en twee van groep D stoten door naar de laatste zestien. Hierbij geeft in het geval van een gelijke stand het onderlinge resultaat de doorslag. Iets wat AZ ongetwijfeld zeer kan waarderen, maar goed.

Vorig jaar won Ajax de verkeerde van de twee resterende groepswedstrijden, want als de uitslagen (2-0 en 0-1) andersom waren geweest – verlies tegen Lille OSC en winst op Valencia – had het zich wel geplaatst voor de knockout-fase. In plaats daarvan volgde een rampweek.

De Ajacieden staan er helemaal niet slecht voor, maar een teleurstelling kunnen we nog altijd niet uitsluiten. Er zijn en blijven resultaten nodig, bij voorkeur op het goede moment. We kunnen nu in ieder geval alvast stellen dat puur winnen van Atalanta op de slotdag volstaat om in de CL te blijven. Maar ja, dat is een papieren werkelijkheid.

De realiteit leert dat eerst Liverpool-uit op het programma staat. 'The Reds' kampen pas echt met een volle ziekenboeg en dus zijn we benieuwd welke mogelijkheden er dinsdag alweer liggen op Anfield. Vergeet niet dat Ajax al dik twee jaar ongeslagen is in CL-uitwedstrijden.

We zijn benieuwd, maar zoals gezegd... timing kan ook nog wel eens een dingetje worden.

Stand van zaken in groep D:
1. Liverpool 4-9
2. Ajax 4-7
3. Atalanta 4-7
4. FC Midtjylland 4-0

Banner Eindejaarsactie AL

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >